ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιά: Η λαμπερή υποδοχή του 2024 σε όλο τον πλανήτη μέσα από εντυπωσιακές εικόνες

Πρωτοχρονιά: Η λαμπερή υποδοχή του 2024 σε όλο τον πλανήτη μέσα από εντυπωσιακές εικόνες

Πρωτοχρονιά: Η μία μετά την άλλη οι χώρες υποδέχθηκαν την καινούρια χρονιά

Με φαντασμαγορικά σόου και υπερθέαμα πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2024, με την προσδοκία το νέο έτος να φέρει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες υποδέχθηκαν την καινούρια χρονιά με την αρχή να γίνεται από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, δίνοντας εν συνεχεία σκυτάλη στις ασιατικές μητροπόλεις.

Νέα Ζηλανδία

Στο Χονγκ Κονγκ, οι Αρχές ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων στην ιστορία.

Νότια Κορέα

Στην Νότια Κορέα, πολύχρωμα φωτορυθμικά φώτισαν τον ουρανό της Σεούλ, για τον ερχομό του νέου χρόνου. Με χιλιάδες πυροτεχνήματα, στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι Νοτιοκορεάτες υποδέχτηκαν το νέο έτος.

Ιαπωνία

Στο Τόκιο, ιερείς του σιντοϊστικού Ναού Μέιτζι έκαναν την παραδοσιακή τελετή εξαγνισμού για την υποδοχή του νέου έτους, παρουσία πολιτών για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία.

Ιράκ

Ινδονησία

Το πρώτο κράτος που υποδέχθηκε το νέο έτος στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ήταν το νησιωτικό Κιριμπάτι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Και μία ώρα μετά, άλλαξε χρόνο το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Επί πέντε λεπτά, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα στον 328 μέτρων Πύργο τηλεπικοινωνιών της πρωτεύουσας και το σόου με φώτα λέιζερ.

Ταϊλάνδη

Tαϊβάν

Στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ο εμβληματικός ουρανοξύστης «Τάι Πέι 101», ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τουρκία

Ρωσία

Καλή Χρονιά!