ΚΟΣΜΟΣ

Βγήκαν στο κέντρο του Βερολίνου τα τρακτέρ

Βγήκαν στο κέντρο του Βερολίνου τα τρακτέρ

Το κέντρο του Βερολίνου γέμισε από τρακτέρ, με αγρότες να διαμαρτύρονται για τα σχέδια σταδιακής κατάργησης των γεωργικών επιδοτήσεων από την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα όπως μπορείτε να δείτε από την κάμερα του DEBATER περίπου 50 τρακτέρ βρέθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου, με τον κόσμο να στηρίζει τους αγρότες μπροστά στον αγώνα που δίνουν.

Μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες του DEBATER αναμένεται να βρεθούν όλοι οι αγρότες της Γερμανίας στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου Παναγιώτης Ματλής μίλησε στο DEBATER αναφέροντας: “Βλέπω τρακτέρ και περνάνε έξω από το σπίτι μου και πηγαίνουν μέχρι το κέντρο του Βερολίνου. Εδώ αν και είναι μεγάλη η κινητοποίηση οι πολίτες είναι ενημερωμένοι. Ξέρουν που θα κλείσουν οι δρόμοι, δεν παίρνουν το αυτοκίνητο τους και θα πάρουν το μετρό. Οι απεργίες εδώ γίνονται κάπως συγκροτημένα, πιο πολύ επηρεάζει η απεργία των τρένων για παράδειγμα. Οι αγρότες έχουν αγωνία που τους μειώνουν τις επιδοτήσεις που είχαν στο πετρέλαιο, τους έβαλαν και κάποιους περιορισμούς στα βιολογικά προϊόντα. Μην φανταστείτε ότι «παγώνουν» τα πάντα, μπήκαν τα τρακτέρ και έκλεισαν έναν κεντρικο δρόμο. Η ζωή συνεχίζεται και δεν επηρεάζεται μέχρι στιγμής.

Η απεργία θα κρατήσει όλη την εβδομάδα και στην απεργία συμμετέχουν και μεταφορικές εταιρείες. Σήμερα το πρωί έκλεισαν μια μεγάλη περιοχή με αποθήκες από σούπερ μαρκετ του Βερολίνου. Θα επηρεαστούν 200 με 250 σούπερ μαρκετ. Δεν θα έχουν όλα τα προϊόντα αν συνεχιστεί όλη την εβδομάδα αυτό. Είναι συγκινητικό γιατί πολλοί πολίτες πάνε φαγητά στους απεργούς αγρότες και επειδή μαζεύτηκαν πολλά, οι αγρότες στη συνέχεια τα έδωσαν σε άστεγους».

Δείτε βίντεο στο debater.gr