ΚΟΣΜΟΣ

Εκουαδόρ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Ντου» κουκουλοφόρων σε τηλεοπτικό πλατό

Εκουαδόρ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Ντου» κουκουλοφόρων σε τηλεοπτικό πλατό

Μετά την απόδραση του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών, «Φίτο».

Ο Ισημερινός κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Πρόεδρο της χώρας, Ντανιέλ Νομπόα, μετά την απόδραση βαρόνου ναρκωτικών από τη φυλακή.

Στο Εκουαδόρ έχει «ξεσπάσει» εμφύλιος ανάμεσα σε άνδρες των καρτέλ ναρκωτικών και πολίτες. Μέλη των καρτέλ πραγματοποίησαν μαζικές ένοπλες επιθέσεις με πυροβολισμούς και εκρήξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εμπορικά κέντρα και Πανεπιστήμια, ενώ, συνέχισαν τις εξεγέρσεις εντός των φυλακών.

Μάλιστα, απεικονίζονται σε βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα να σκοτώνουν εν ψυχρώ αστυνομικούς οι οποίοι κρατούνται όμηροι, μέσα σε φυλακές. Με την κατάσταση να «μυρίζει» μπαρούτι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Πρόεδρος της χώρας αναμένεται να δώσει εντολή παρουσίας του στρατού στους δρόμους της χώρας.

Σήμερα (09/01), ένοπλοι άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο πλατό του κρατικού καναλιού TC Television, το οποίο βρίσκεται στην πόλη – λιμάνι του Γκουαγιακίλ, καθώς μετέδιδε ζωντανά το πρόγραμμα και φώναξαν ότι κουβαλούσαν βόμβες.

Παράλληλα, εθεάθησαν να δίνουν εντολή στα μέλη του προσωπικού του καναλιού να ξαπλώσουν στο πάτωμα, καθώς στο βάθος ακούγονταν πυροβολισμοί και φωνές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ο στρατός και η αστυνομία έσπευσαν και σε Πανεπιστήμιο του Γκουαγιακίλ, όπου επίσης υπήρξαν αναφορές για εισβολή ενόπλων και ήχους που παραπέμπουν σε εκρήξεις.

Το Εκουαδόρ συγκλονίζεται από μία σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκρήξεων και της απαγωγής αρκετών αστυνομικών μετά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση εξαιτίας της απόδρασης του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών, Αντόλφο Ματίας, γνωστού ως «Φίτο».

Σχετικές ειδήσεις