ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Λόιντ Όστιν νοσηλεύτηκε λόγω ουρολοίμωξης μετά από χειρουργείο για καρκίνο του προστάτη

ΗΠΑ: Ο Λόιντ Όστιν νοσηλεύτηκε λόγω ουρολοίμωξης μετά από χειρουργείο για καρκίνο του προστάτη
AP

Τι αναφέρεται στο ανακοινωθέν των γιατρών για την νοσηλεία του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, μετά τον σάλο που προκάλεσε η μυστικοπάθεια που περιέκλειε την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα λοιπόν με το ανακοινωθέν, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed με ουρολοίμωξη την 1η Ιανουαρίου, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο, για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Η λοίμωξη αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά και ο Λόιντ Όστιν αναρρώνει, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου. «Αναμένουμε να αναρρώσει πλήρως», συμπληρώνουν οι θεράποντες ιατροί, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος.

«Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο υπουργός Όστιν δεν έχασε ποτέ τις αισθήσεις του και δεν του χορηγήθηκε ποτέ γενική αναισθησία», επισημαίνεται.

«Ο καρκίνος του προστάτη εντοπίστηκε νωρίς και η πρόγνωση είναι εξαιρετική», διαβεβαιώνει το Πεντάγωνο σε δελτίο Τύπου

Να υπενθυμίσουμε πως ο Όστιν δεν είχε ενημερώσει επί μέρες ούτε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024 υποστήριξε την Κυριακή πως ο Λόιντ Όστιν πρέπει να αποπεμφθεί για «ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά και επικίνδυνη παραμέληση καθηκόντων».

Ο Λευκός Οίκος την Δευτέρα ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον Όστιν και δεν τίθεται κανένα ζήτημα απομάκρυνσής του από το υπουργείο Άμυνας.