ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Άμυνας δεν ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκεται ο υπουργός του

Σε μείζων θέμα εξελίσσεται η υπόθεση της κρυφής νοσηλείας του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Άμυνας δεν ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκεται ο υπουργός, ενώ ούτε το Πεντάγωνο δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους για τρεις ολόκληρες μέρες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις, ενώ ο λόγος της νοσηλείας του κ.Όστιν δεν έχει γίνει γνωστός.

Καθήκοντα υπουργού Άμυνας έχει αναλάβει η Υφυπουργός Κάθλιν Χίκς, νούμερο δυο στην ιεραρχία του Πενταγώνου, η οποία επίσης δεν γνώριζε ότι το αφεντικό της ήταν στο νοσοκομείο, όταν ανέλαβε στις 2 Ιανουαρίου ενώ βρισκόταν διακοπές.

Όταν το έμαθε, δυο ημέρες μετά, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον αλλά της είπαν ότι δεν χρειάζεται διότι βγαίνει από το νοσοκομείο ο Υπουργός, ο οποίος όμως δεν βγήκε.

Επισήμως από το Πεντάγωνο λένε ότι ο κ. Όστιν έκανε επέμβαση στις 22 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά αισθάνθηκε οξύ πόνο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο, μπήκε στην εντατική και παρέμεινε εκεί όχι επειδή ήταν ιατρικά απαραίτητο αλλά για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας».