ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: «Ζηλιάρης» γάτος εξαφανίστηκε για 7 χρόνια - Ζούσε 300 μέτρα μακριά απο το σπίτι του

H 35χρονη Στέφανι ξαναβρήκε τη γάτα της
H 35χρονη Στέφανι ξαναβρήκε τη γάτα της

Ένας γάτος εξαφανισμένος για επτά χρόνια βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στην πόλη Κόρμπι της Αγγλίας. Η απίστευτη ιστορία

Ο γατούλης «Ντιούκ» εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2017, λίγο αφότου ο ιδιοκτήτης του, Στέφανι Μπάρστοου γέννησε. Μετά από μήνες αναζήτησης, η οικογένεια είχε αρχίσει να αποδέχεται ότι μπορεί να μην ξαναδεί το αιλουροειδές, όμως στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2023, ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα της.

Σύμφωνα με το SWNS, ένας τοπικός κτηνίατρος χτύπησε την πόρτα της Μπάρστοου και της είπε ότι ο γάτος της είχε βρεθεί σε ένα εργοστάσιο. «Όταν άνοιξα για πρώτη φορά την πόρτα, νόμιζα ότι ήταν φοροεισπράκτορας ή κάτι τέτοιο γιατί μου ζήτησε να επιβεβαιώσω το όνομά μου. Πανικοβλήθηκα», είπε η γυναίκα. «Αλλά ήταν ο κτηνίατρος».

Και συνέχισε: «Με ρώτησε αν ήμουν η ιδιοκτήτρια ενός γάτου που ονομάζεται Ντιουκ - δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μου είπε ότι είχε βρεθεί μόλις 300 μέτρα μακριά από το σπίτι μου σε ένα εργοστάσιο» πρόσθεσε η 35χρονη. «Ήμουν απολύτως σοκαρισμένη απλώς κατέρρευσα εντελώς»

Η Μπάρστοου εξήγησε στο SWNS ότι σύμφωνα με τη δική της εκδοχή ο «Ντιούκ» δεν γύρισε σπίτι «εκείνο το βράδυ» του 2017 όταν εξαφανίστηκε λόγω ενός «μικρού τσακωμού» με τον αδελφό της Νέρο. Επίσης η ίδια είχε μόλις γεννήσει, «άρα είχαν γίνει πολλές αλλαγές και ξέρω ότι στις γάτες δεν αρέσουν πραγματικά οι αλλαγές».

«Έπαθα κατάθλιψη και υπέφερα από άγχος γι' αυτό», είπε η γυναίκα για την εξαφάνιση του γάτου της, λέγοντας οτι φοβήθηκε οτι κινδύνευε καθώς μια αλεπού είχε σκοτώσει τις γάτες ενός γείτονα. Μετά από οκτώ μήνες αναζήτησης της γειτονιάς και των γύρω περιοχών για το κατοικίδιο, εγκατέλειψε την προσπάθεια και άρχισε να ελπίζει ότι θα επέστρεφε μόνη της.

Ο κτηνίατρος προσπάθησε να τη βρει μέσω του μικροτσίπ της, αλλά ο αριθμός τηλεφώνου που ήταν συνδεδεμένος στο τσιπ ήταν παλιό και δεν ανήκε πλέον στη Μπάρστοου. Ευτυχώς την αναγνώρισε από τα λευκά της πόδια και τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο.

«Προσπάθησε να πάρει τον αριθμό που είχε καταχωρηθεί στο μικροτσίπ και δεν λειτούργησε, οπότε ήρθε κατευθείαν στο σπίτι μου» είπε η Μπάρστοου στο SWNS. «Ο κτηνίατρος μας είπε ότι ο Ντιούκ είχε δεχτεί φροντίδες από το προσωπικό του εργοστασίου όλο αυτό το διάστημα».

Η ιστορία όμως δεν είχε απόλυτα χάπι έντ. Η Μπάρστοου αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο για τον Ντιουκ να πάει σε νέο σπίτι, καθώς έκτοτε απέκτησε ένα ακόμη παιδί και αγόρασε σκύλο. Είπε ότι ένιωθε ότι αν έφερνε τον Ντιούκ στο σπίτι, θα προσπαθούσε να επιστρέψει στο εργοστάσιο, το οποίο «δεν θα ήταν πλέον ασφαλές για αυτόν». Λαμβάνει όμως τακτικές ενημερώσεις από τον νέο ιδιοκτήτη του και γνωρίζει ότι το πρώην κατοικίδιό της είναι «ευτυχισμένο και ασφαλές».