ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Σύλληψη τριών υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση – Μετέβαιναν με λεωφορείο στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Σύλληψη τριών υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση – Μετέβαιναν με λεωφορείο στις Βρυξέλλες
AP, φωτογραφία αρχείου.

Επιβάτης του λεωφορείου με προορισμό τις Βρυξέλλες φέρεται να άκουσε τη συζήτηση των υπόπτων και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Στη σύλληψη τριών ανδρών, που βρίσκονταν σε λεωφορείο από τη Λιλ της βόρειας Γαλλίας με προορισμό τις Βρυξέλλες, προχώρησαν οι βελγικές αρχές, καθώς σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με μαρτυρία συνεπιβάτη τους.

Ο επιβάτης φέρεται να άκουσε σχετική συζήτηση των τριών ανδρών και κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο VRT. H εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου, Αν Μπέργκερ, ανέφερε ότι το τηλεφώνημα «εξετάσθηκε σοβαρά και όλα είναι πλέον υπό διερεύνηση».

Μάλιστα, οι βελγικές αρχές υποχρέωσαν όλους τους επιβάτες να κατέβουν από το λεωφορείο, προκειμένου να ελεγχθούν οι αποσκευές τους.

Το Βέλγιο βρίσκεται ακόμη σε υψηλό επίπεδο συναγερμού, μετά την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου, στην οποία σκοτώθηκαν δύο Σουηδοί πολίτες. Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης σκοτώθηκε από πυρά της βελγικής αστυνομίας, μία μέρα αργότερα.

Από εκείνη τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση και συντονισμένη δράση έναντι πιθανών απειλών.