ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Σούνακ συγκαλεί έκτακτο υπουργικό για την στρατιωτική αντιμετώπιση των Χούθι

Βρετανία: Ο Σούνακ συγκαλεί έκτακτο υπουργικό για την στρατιωτική αντιμετώπιση των Χούθι

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι συζητήσεις για κοινή επίθεση με τις ΗΠΑ εναντίον των Χούθι καθώς συνεχίζουν να στοχεύουν τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο απόψε συγκάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, για να συζητηθούν τα στρατιωτικά πλήγματα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ κατά των Χούθι στην Υεμένη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούσαν να συμμετάσχουν μαζί με τις ΗΠΑ στις επιδρομές.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι συζητήσεις για κοινή επίθεση ΗΠΑ και ΗΒ εναντίον των Χούθι, καθώς συνεχίζουν να στοχεύουν τη νοσηλεία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθέσεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο που παρουσίασε μείωση 1,3% από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023, αφού μειώθηκαν οι όγκοι των φορτίων που μεταφέρονται στην περιοχή σύμφωνα με γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο.

Ναυτιλιακοί κολοσσοί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στέλνουν τα καράβια τους σε μεγαλύτερα σε διάρκεια και πιο δαπανηρά ταξίδια περνώντας από το Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής.

Οι στηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε σκάφη στην περιοχή του Κόλπου τους τελευταίους μήνες για να δείξουν τη στήριξή του στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που πολεμά κατά του Ισραήλ στη Γάζα.