ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης ο Buddha Boy

Νεπάλ: Συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης ο Buddha Boy
AP photo

Νεπάλ: Ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης του Νεπάλ εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (09/01) με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης του Νεπάλ, Ram Bahadur Bomjan, γνωστός και ως «Buddha Boy».

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, ο Bomjan, συνελήφθη τη στιγμή που «επιχειρούσε να διαφύγει, για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου». Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε το 2020. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το ένταλμα αφορούσε σε «υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού» το οποίο φέρεται να ήταν τρόφιμος του άσραμ του θρησκευτικού ηγέτη, στην περιοχή Μπάρα, νότια της πρωτεύουσας Κατμαντού. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Νεπάλ, από το σπίτι του Bomjan, κατάσχεσαν, πάνω από δώδεκα κινητά τηλέφωνα, πέντε φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ και περισσότερα από 200.000 δολάρια σε νομίσματα Νεπάλ και ξένα νομίσματα.

Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης

Η πρώτη φορά που ο «Buddha Boy», τράβηξε τα διεθνή βλέμματα ήταν το 2005, όταν σε ηλικία 15 ετών αποσύρθηκε στη ζούγκλα για να προσευχηθεί για 10 ολόκληρους μήνες, όπως ανέφεραν τότε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τους οπαδούς του, το διάστημα αυτό το πέρασε στην άγρια φύση χωρίς φαγητό, ύπνο ή νερό.

Όπως μπορεί κάποιος να φανταστεί ο τελευταίος αυτός ισχυρισμός μπορεί να μην επαληθεύθηκε ανεξάρτητα, ωστόσο οδήγησε ορισμένους να τον δουν ως μετενσάρκωση του Σιντάρτα Γκαουτάμα που, πριν από περίπου 2.500 χρόνια γεννήθηκε στο Νεπάλ και έγινε γνωστός απλώς ως Βούδας, που σημαίνει «φωτισμένος».

Το παρατσούκλι του Ram Bahadur Bomjan (Buddha Boy), βοήθησε αρκετά στην εκτόξευση της φήμης του καθώς άνθρωποι από όλη τη χώρα, αλλά και τη γειτονική Ινδία, ταξίδευαν για να δουν την ασκητική ζωή του στη ζούγκλα.

Αγνοούμενοι πιστοί

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο «Buddha Boy», ξεκίνησε να κηρύττει. Μάλιστα, κατά το πρώτο του κήρυγμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, κατάφερε να προσελκύσει τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους που τον άκουσαν να κηρύττει. Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του, στη συνέχεια, δημιούργησαν ένα δίκτυο άσραμ σε όλο το Νεπάλ αφιερωμένο στις διδασκαλίες του. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, ο Bomjan διώκεται συνεχώς για καταγγελλόμενα αδικήματα. Μάλιστα, το 2019 οι αρχές πραγματοποίησαν και έφοδο στο άσραμ του καθώς αναζητούσαν τέσσερις πιστούς του που αγνοούνταν.

Οι Αρχές την Τετάρτη (10/1) ανακοίνωσαν ότι διεξάγονται περαιτέρω έρευνες σχετικά με τους πιστούς που έχουν εξαφανιστεί από το άσραμ του σε διάφορες χρονικές περιόδους. Οι κατηγορίες σε βάρος του θρησκευτικού ηγέτη για σεξουαλική κακοποίηση αφορούν μία μοναχή η οποία, το 2018, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Bomjan, σε ένα από τα άσραμ του και ενώ ήταν ανήλικη. Εκείνη την εποχή, οι υπεύθυνοι της Bodhi Shrawan Dharma Sangha, εταιρείας που διαχειρίζεται τα άσραμ του «Buddha Boy», είχαν διαψεύσει δημοσίως τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «επινόημα της φαντασίας».

Διαβάστε επίσης:

Η αγγελία εργασίας που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο: Η ονειρεμένη δουλειά που κρύβει παγίδες

Υεμένη: Δεν μας επηρεάζουν οι επιθέσεις των Αμερικανών, λένε οι Χούθι

Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας συγκάλεσε ο Ερντογάν