ΚΟΣΜΟΣ

Το ιαπωνικό πλοίο Yashima φτάνει στο Chennai για κοινή άσκηση με την Ακτοφυλακή της Ινδίας

Το ιαπωνικό πλοίο Yashima φτάνει στο Chennai για κοινή άσκηση με την Ακτοφυλακή της Ινδίας

Το πλοίο Yashima της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας έφτασε στο Chennai για να πραγματοποιήσει κοινή άσκηση με την Ινδική Ακτοφυλακή.

Το πλοίο Yashima της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας έφτασε στο Chennai για να πραγματοποιήσει κοινή άσκηση με την Ινδική Ακτοφυλακή.

Κατά την άφιξή του, έγινε παραδοσιακό καλωσόρισμα με τελετουργικό συγκρότημα, δόκιμους του NCC και μαθητές από τοπικά σχολεία. Η ακτοφυλακή της Ινδίας την Πέμπτη έκανε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), αναφέροντας: «Το πλοίο της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας Yashima έφτασε στο #Chennai για κοινή άσκηση με την @IndiaCoastGuard. Το JCG Ship έγινε παραδοσιακό καλωσόρισμα από αντιπροσωπεία από το περιφερειακό αρχηγείο (Ανατολικά) με τελετουργική μπάντα, δόκιμοι NCC & μαθητές από σχολεία της περιοχής».

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Διοικητής του JCG Ship Yashima, πλοίαρχος Yuichi Motoyama, κάλεσε τον IG Donny Michael, Tamil Nadu, Διοικητή της Περιφέρειας της Ακτοφυλακής (Ανατολικά) στο Chennai.

Συζήτησαν περαιτέρω τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης, καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές.

«Ο καπετάνιος Yuichi Motoyama κάλεσε τον IG Donny Michael, TM, Διοικητή Περιφέρεια Ακτοφυλακής (Ανατολικά) στο #Chennai σήμερα. Συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών», αναφέρθηκε στο Twitter.

Η Ινδία και η Ιαπωνία μοιράζονται μια «Ειδική Στρατηγική και Παγκόσμια Συνεργασία». Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών έχει μακρά ιστορία που βασίζεται στην πνευματική συγγένεια και στους ισχυρούς πολιτιστικούς και πολιτισμικούς δεσμούς.

Νωρίτερα, η 26η Έκδοση της θαλάσσιας άσκησης Malabar-22 κορυφώθηκε στις θάλασσες ανοιχτά της Ιαπωνίας. Στις 15 Νοεμβρίου 2022 και ο Αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου (CNS) Ναύαρχος R Hari Kumar επισκέφθηκε την Ιαπωνία για να παραστεί στα εγκαίνια της άσκησης, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο στρατηγός Koji Yamazaki, COS, Joint Staff επισκέφθηκε την Ινδία για να συμμετάσχει στον διάλογο Raisina 2023 από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2023.

Επιπλέον, η πρώτη διμερής άσκηση μαχητικού, Veer Guardian πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2023.