ΚΟΣΜΟΣ

Πενέλοπε Κρουζ: Γιατί «τρέμει» την οδήγηση - Το τραύμα της παιδικής ηλικίας που τη στοιχειώνει

Η Πενέλοπε Κρουζ
Η Πενέλοπε Κρουζ
ΑΡ

Η Πενέλοπε Κρουζ λέει ότι φοβάται ακόμη και σήμερα την οδήγηση επειδή στο παρελθόν είχε παρασύρει την αδερφή της ένα αυτοκίνητο. «Κουβαλάω μεγάλο τραύμα» παραδέχθηκε η διάσημη ηθοποιός η οποία υποδύεται τη Λάουρα Φεράρι, τη σύζυγο του Ιταλού ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Έντζο Φεράρι στη νέα ομώνυμη ταινία

Η Πενέλοπε Κρουζ μίλησε για την τρομακτική παιδική της εμπειρία στο εξώφυλλο του περιοδικού Elle για το τεύχος Φεβρουαρίου. Ο τελευταίος ρόλος που υποδύεται μπορεί να είναι η κυρία «Φεράρι» στην ομώνυμη ταινία, αλλά όπως παραδέχθηκε η ίδια δεν είναι μεγάλη φαν των αυτοκινήτων.

Η ηθοποιός αποκάλυψε σε μια νέα συνέντευξη ότι μια τρομακτική εμπειρία από την παιδική της ηλικία της έχει δημιουργήσει μεγάλο «φόβο για την οδήγηση». «Η αδερφή μου χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο μπροστά μου όταν ήμουν οκτώ ή εννέα ετών», θυμάται η 49χρονη Κρουζ, σε μία στιγμή όπως είπε που «ο χρόνος σταμάτησε».

«Είναι μεγάλο το τραύμα, γιατί την είδα να χάνει τις αισθήσεις της. Και ήμουν μουδιασμένη στο νοσοκομείο, λέγοντας στους ανθρώπους: "η αδερφή μου μόλις παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο". Παραδέχτηκε ότι αν το περιστατικό είχε συμβεί στην ενήλικη ζωή της, φαντάζεται ότι "θα ήταν υστερική".

Η μνήμη αυτή φέρεται να την επηρεάζει μέχρι σήμερα και όταν ήρθε η στιγμή να παίξει τη σύζυγο του Eντζο Φεράρι, Λάουρα στο φιλμ Ferrari του Mάικλ Μαν, η Κρουζ δεν ήθελε να μπει πίσω από το τιμόνι. Γενικά, όπως ομολόγησε έχει κάποια «υπερευαισθησία από κάθε άποψη, οπτικά, στον ήχο, στα συναισθήματα των ανθρώπων», την οποία είναι «τυχερή που έχει», κατά μία έννοια, δεδομένης της καριέρας της, αλλά την κάνει επίσης να «αισθάνεται ή να υποφέρει περισσότερο».

«Ήταν ένα από τα κύρια πράγματα με τα οποία ασχολήθηκα στη θεραπεία: πώς να πετύχω μια ισορροπία ώστε να μπορώ να συνεχίσω να νιώθω αυτά τα πράγματα χωρίς να τα κάνω δικά μου», πρόσθεσε. Αναφορικά με τον τελευταίο της ρόλο, η Κρουζ είπε ότι η ερμηνεία της Λάουρα Φεράρι απαιτούσε να αντικατοπτρίζει τη «λύπη» της θλιμμένης μητέρας με κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και τα ρούχα.

«Κάθε μέρα είναι ένα ερώτημα για το πώς τα βγάζει πέρα ​​τη μέρα», είπε η Κρουζ για τη Λάουρα, της οποίας ο μονάκριβος γιος, Ντίνο, πέθανε (εκτός οθόνης) στην ταινία του Μάικλ Μαν. «Βίωσε αυτή την τραγωδία από την οποία δεν θα συνέλθει ποτέ, και είναι επίσης αυτό που έκανε τον γάμο τους να διαλυθεί επειδή και οι δύο αισθάνονται ότι δεν κατάφεραν να τον σώσουν».

Στην ταινία Ferrari, η διάσημη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται «σε κρίση», όπως και ο γάμος της Λάουρα και του Έντζο, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας. Όπως ο Κρουζ, έτσι και ο 40χρονος Ντράιβερ, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω από το τιμόνι στα γυρίσματα της ταινίας, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο.