ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέα πρόκληση Ερντογάν – «Θα διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα»

Τουρκία: Νέα πρόκληση Ερντογάν – «Θα διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα»
AP.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε νέα «εμπρηστική» τοποθέτηση, χαιρετίζοντας την παράδοση τουρκικών εξοπλισμών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης τουρκικών εξοπλισμών (με τα τέσσερα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος να βρίσκονται στο επίκεντρο), ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, εμμένοντας παράλληλα στην επεκτατική πολιτική του, καθώς ισχυρίσθηκε πως «έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας».

«Σήμερα, δεν αρκούμαστε μόνο στην παράδοση των πλοίων μας. Παράλληλα, παραδίδουμε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος στον κόσμο με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Δεν είναι δυνατόν τα έθνη που δεν είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας, να ατενίζουν με εμπιστοσύνη το μέλλον τους.

Η ναυτική μας ισχύς αυξάνεται με τα πλοία μας. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε νέες επιτυχίες, το επόμενο διάστημα. Το μυστικό αυτών των επιτυχημένων έργων είναι η στενή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων», υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Σχετικές ειδήσεις