ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι-Μέγκαν: Ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση στην Κέιτ Μίντλετον και τον βασιλιά Κάρολο

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έστειλαν μηνύματα για ταχεία ανάρρωση στην Κέιτ Μίντλετον και τον Βασιλιά Κάρολο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ έστειλαν μηνύματα στην Κέιτ Μίντλετον και τον Βασιλιά Κάρολο,εκφράζοντας «τις ανησυχίες τους και τις καλύτερες ευχές τους» για γρήγορη ανάρρωση, όπως έγινε γνωστό.

Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει αυτή τη στιγμή αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιάακή χώρα σε κλινική του Λονδίνου. Αναμένεται να περάσει άλλη μια εβδομάδα στο νοσοκομείο προτού μεταφερθεί στο Adelaide Cottage στο Ουίνδσορ για να ανακτήσει τις δυνάμεις της μετά την ιατρική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή ο πεθερός της, βασιλιάς Κάρολος 75 ετών, ετοιμάζεται επίσης για τη δική του επέμβαση την επόμενη εβδομάδα, μετά απο ένα πρόβλημα στον προστάτη. Μια βασιλική πηγή είπε ότι το ζεύγος Σάσεξ εξέφρασε την υποστήριξή του και στους δύο βασιλείς σε μία κίνηση που θεωρήθηκε «κλαδί ελιάς» για να επιδιορθώσουν τη σχέση τους, με αφορμή τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Είπε στη Mirror: «Ο δούκας και η δούκισσα επικοινώνησαν με τα δύο μέρη με διαφορετικούς τρόπους για να μεταδώσουν την ανησυχία τους και να στείλουν τις καλύτερες ευχές τους». Ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος βρισκόταν στην κατοικία του στο Birkhall στο Aberdeenshire, προετοιμάζεται για μια επέμβαση, αφού διαγνώστηκε με καλοήθη υπερπλασία προστάτη.

Ο μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα πέταξαν περισσότερα από 300 μίλια με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο του Αμπερντίν στο RAF Marham. Ο Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο πριν από 16 μήνες θα εισαχθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα.

Λίγα 24ωρα πριν,είχε υποβληθεί σε επέμβαση η Κέιτ, με τους γνώστες του παλατιού να αποκαλύπτουν ότι η μελλοντική βασίλισσα επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της «το συντομότερο δυνατό», αλλά τώρα ασχολείται με τη φροντίδα των τριών παιδιών της με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, 42 ετών.

Μια βασιλική πηγή είπε ότι αυτή τη στιγμή, η Κέιτ και ο Γουίλιαμ βάζουν την «οικογένεια πάνω απο όλα» καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν μια αίσθηση «κανονικότητας» για τους πρίγκιπες Τζορτζ, 10 ετών και Λούις, πέντε ετών και την οκτάχρονη αδερφή τους, πριγκίπισσα Σάρλοτ. «Τα παιδιά είναι πάντα στο κέντρο του σύμπαντος τους. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα στο μέλλον», είπε μια πηγή στους Times.

Η Κέι δεν αναμένεται να ξαναρχίσει τα επίσημα καθήκοντά της παρά μετά το Πάσχα. Αν και δεν θα πραγματοποιήσει επίσημες εμφανίσεις, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τις καμπάνιες της. «Το πάθος της ξεκάθαρο, θα υπάρξει μια τεράστια συνέχεια αυτής της εκστρατείας και θα είναι πρόθυμη να συνεχίσει αυτή τη συνομιλία με το έθνος το συντομότερο δυνατό», είπε πηγή από το περιβάλλον της στους Times.

Η ενασχόλησή της με 30 φιλανθρωπικές οργανώσεις και χορηγούς ακυρώνονται, επαναπρογραμματίζονται ή αναβάλλονται όσο αυτή αναρρώνει. Η επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία, που είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, έχει επίσης αναβληθεί.