ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Η επίθεση στο Ισραήλ ήταν ένα αναγκαίο βήμα»

Χαμάς: «Η επίθεση στο Ισραήλ ήταν ένα αναγκαίο βήμα»

«Ήταν μία αμυντική ενέργεια, προκειμένου να ξεφορτωθούμε την ισραηλινή κατοχή», τόνισε η παλαιστινιακή οργάνωση.

Η Χαμάς υπογράμμισε σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (21/01) ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ ήταν ένα «αναγκαίο βήμα» και μία «φυσιολογική απάντηση» μπροστά σε «όλες τις ισραηλινές συνωμοσίες εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».

«Ήταν μία αμυντική ενέργεια ώστε να ξεφορτωθούμε την ισραηλινή κατοχή, να ανακτήσουμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και καθ’ οδόν προς την απελευθέρωση και ανεξαρτησία», ανέφερε η Χαμάς.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως στο «χάος» που προκλήθηκε περιμετρικά των συνόρων Ισραήλ – Λωρίδας της Γάζας, «σημειώθηκαν ενδεχομένως λάθη», αρνούμενη, εντούτοις, ότι στοχοθέτησε αμάχους, παρά μόνο εάν αυτό συνέβη «από ατύχημα και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις κατοχής» και αυτό παρά τους 1.140 ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης επίθεσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP βάσει των επίσημων ισραηλινών στοιχείων, ιδίως πάνω από 360 άνθρωποι στο φεστιβάλ του Ρέιμ.

Παράλληλα, η Χαμάς αξίωσε σήμερα (21/01) να τερματισθεί «η ισραηλινή επιθετικότητα» στη Γάζα και υπογράμμισε πως μονάχα ο παλαιστινιακός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της περιοχής.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε διεθνές ή ισραηλινό σχέδιο που στοχεύει να αποφασίσει για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε η παλαιστινιακή οργάνωση σε έγγραφο με το οποίο εξηγεί την επίθεση που διεξήγαγε την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και στο οποίο ζητά «τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».

Σχετικές ειδήσεις