Βραζιλιάνος φοιτητής διασκέδαζε επί 4 ημέρες με μια σφαίρα σφηνωμένη στο... κεφάλι του

Newsbomb

Ο 21χρονος φοιτητής πίστευε πως είχε χτυπηθεί από πέτρα 

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ένας 21χρονος, διασκέδαζε επί 4 ημέρες με μια σφαίρα καρφωμένη στον εγκέφαλό του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Facio, έναν 21χρονο Βραζιλιάνο φοιτητή, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, είδε να τρέχει αίμα από το κεφάλι του, πιστεύοντας πως χτυπήθηκε από μια πέτρα. Έτσι, αφού σταμάτησε γρήγορα η αιμορραγία, ο ίδιος συνέχισε να απολαμβάνει το πάρτι, περνώντας τις επόμενες ημέρες με φίλους, διασκεδάζοντας και κολυμπώντας.

Η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του ήρθε στο φως μόνο όταν ο Facio ζήτησε ιατρική βοήθεια λόγω σπασμών στο δεξί του χέρι. Μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε τη σοκαριστική αλήθεια: Μια σφαίρα είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλό του. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε σε μια επείγουσα δίωρη επέμβαση για τη διάσωση της ζωής του, την οποία ακολούθησαν δύο ημέρες στην εντατική.

Ο νευροχειρουργός Flavio Falcometa, ο οποίος χειρούργησε τον Facio, υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Μέρος της σφαίρας διαπέρασε τον εγκέφαλό του, προκαλώντας συμπίεση στην περιοχή αυτή και οδηγώντας σε ακούσιες κινήσεις του χεριού του», εξήγησε ο Falcometa. Σημείωσε επίσης ότι η θέση της σφαίρας ήταν επικίνδυνα κοντά στο να προκαλέσει πιο σοβαρή βλάβη, όπως παράλυση ενός χεριού ή της μιας πλευράς του σώματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ιατρική ομάδα είναι αισιόδοξη για την ανάρρωση του Facio, προβλέποντας ότι θα μπορούσε να επανέλθει στην κανονική του ζωή μέσα σε 20 έως 30 ημέρες.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved