ΚΟΣΜΟΣ

Γλυπτά της Ranjani Shettar στο Κέντρο Barican στο Λονδίνο

Γλυπτά της Ranjani Shettar στο Κέντρο Barican στο Λονδίνο

Έργα της Ινδής γλύπτριας Ranjani Shettar παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο θερμοκήπιο του Κέντρου Τεχνών Barbican στο Λονδίνο.

Την έκθεση με τίτλο «Cloud Songs on the Horizon» συνθέτουν έργα με στοιχεία λουλουδιών και περίπλοκες οργανικές φόρμες που παραπέμπουν σε απόκοσμα πλάσματα αιωρούμενα ή που φαίνονται σαν να βγαίνουν από το έδαφος στον χώρο των 2.200 τετραγωνικών μέτρων, διασχίζοντας σειρά από φυτά και δέντρα απ’ όλο τον κόσμο.

Για τα γλυπτά της η Shettar αντλεί έμπνευση από την πολυπλοκότητα της φύσης και χρησιμοποιεί υλικά όπως ξύλο, ανοξείδωτο ατσάλι, μουσελίνα, λάκα, κερί μέλισσας και τεχνικές που έχουν προσαρμοστεί από παραδοσιακές ινδικές τέχνες.

Δείτε την gallery:

Η γλύπτρια, η οποία μεγάλωσε στη Μπανγκαλόρ, αλλά τώρα ζει και εργάζεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό 400 χλμ από την πόλη, έχει γίνει γνωστή για τα συναρπαστικά, αφηρημένα και συχνά βιομορφικά γλυπτά της.

Η έκθεση «Cloud Songs on the Horizon» ήταν η πιο διασκεδαστική, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στο artnews.

Οι προηγούμενες εγκαταστάσεις της, σχεδιασμένες για προβολή σε γκαλερί, ήταν συχνά αυστηρές και μινιμαλιστικές. Τα γλυπτά, που προορίζονται για έναν πιο ήπιο χώρο, είναι παιχνιδιάρικα, ανέφερε.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο του 2024.