ΚΟΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το πανάκριβο έδεσμα που έφαγε - Μοιάζει με νύχια δράκου και κοστίζει 400 λίρες

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το πανάκριβο έδεσμα που έφαγε - Μοιάζει με νύχια δράκου και κοστίζει 400 λίρες

Τα σπάνια θαλασσινά που απόλαυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να κοστίζουν έως και 400 λίρες ανά λίβρα.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μοιράστηκε την αγάπη του για τις λιχουδιές της Γαλικίας με μια ανάρτησή του στο Instagram με τους θαυμαστές του να μένουν άφωνοι από την τιμή του συγκεκριμένου πιάτου.

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης της Inter Miami FC, δείπνησε στο κορυφαίο εστιατόριο θαλασσινών της Βαρκελώνης, το Botafumeiro, όπου ο υπεύθυνος της κουζίνας τον τάισε με το κουτάλι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ντέιβιντ αποκάλυψε ότι απόλαυσε ένα πιάτο με percebes, τα οποία είναι γνωστά ως τα πιο ακριβά θαλασσινά στον κόσμο και μοιάζουν με νύχια δράκου.

Τα σπάνια θαλασσινά μπορεί να κοστίζουν έως και 400 λίρες ανά λίβρα (μισό κιλό).

Κρατώντας ψηλά το percebes στην κάμερα για ένα στιγμιότυπο, ο David έγραψε: «Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά όταν είμαι στην Ισπανία».

Μοιράστηκε επίσης μια κοντινή εικόνα και πρόσθεσε: «Πολύ καλά! Γκράσιας».

Στην χώρα μας τα percebes είναι γνωστά ως χηνόμυδα ή βάλανοι. Πρόκειται για μικρά, θυσανόμορφα καρκινοειδή (όπως οι κάβουρες), με μίσχο ατροφικό, έχουν σχήμα κωνικό και η βάση του κελύφους τους είναι πιο πλατιά και ασβεστολιθική.

Με αυτήν προσκολλώνται στα βράχια, ενώ το στοματικό τους άνοιγμα αποτελείται από δύο κινητές θυρίδες, που ανοίγουν για την είσοδο της τροφής.

Τα χηνόμυδα ζουν στις νότιες ευρωπαϊκές ακτές του Ατλαντικού, στη νοτιοδυτική Γαλλία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, αλλά και στις ακτές της βόρειας Αφρικής. Μερικές φορές συγχέονται με τους ανατίφες που ανήκουν στο γένος Λεπάς Ανατίφη (Lepas, Anatifa pacifica) και προσκολλώνται στα βράχια, αλλά και πάνω στα ύφαλα των πλοίων.