ΚΟΣΜΟΣ

Tραμπ: Ο εκλογικός θρίαμβος, η Μελάνια και οι επόμενες μάχες για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

O Nτόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ
ΑΡ

Μετά τη νίκη στο Νιού Χαμσάιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για τις επόμενες προκριματικές αναμετρήσεις με αποκορύφωση τη «Σούπερ Τρίτη» της 5ης Μαρτίου, μία ημερομηνία σταθμό στη μάχη του για τον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η σύζυγός της Μελάνια θα είναι «ενεργή» στην εκστρατεία του και αποκάλυψε πόσο ψηλός είναι ο 17χρονος γιος Μπάρον, επιχειρώντας σε πρόσφατη συγκέντρωση να χαλαρώσει λίγο το κλίμα από την εκλογική μάχη.

Ο 77χρονος πρώην πρόεδρος είπε ότι βασίζεται στη σύζυγό του για συμβουλές και την επαίνεσε για τη συμπόνια της σε μια συνέντευξη στο Fox News καθώς οι ψηφοφόροι έφταναν στις κάλπες για τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ το πρωί της Τρίτης. «Θέλει να κάνει και πάλι την Αμερική μεγάλη», είπε για τη Μελάνια. «Βασίζομαι σε εκείνη για συμβουλές και σε όλους τους άλλους. Νομίζω ότι θα είναι πολύ δραστήρια με την έννοια οτι θα είναι ενεργή ».

Ο Τραμπ παραδέχτηκε επίσης ότι είχε ανησυχίες για την οικογένειά του, η οποία έγινε στόχος «άδικων» επιθέσεων από τότε που μπήκε στον Λευκό Οίκο και ξεκίνησε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος. «Έκαναν τρομερή δουλειά από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, καθεμία από αυτές», είπε για την οικογένειά του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον γιο του Μπάρον και αποκάλυψε ότι έχει ύψος 2 μέτρα. Ο έφηβος ήταν δίπλα στον πατέρα του στην κηδεία της γιαγιάς του Aμάλια Κναβς την περασμένη εβδομάδα «Είναι καλό παιδί, έξυπνος, καλός αθλητής, πολύ καλό παιδί», είπε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της νικηφόρας ομιλίας του στην Αϊόβα, ο Τραμπ αποκάλυψε επίσης ότι ο Μπάρον προτιμά το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ και είναι τόσο ψηλός επειδή έτρωγε όλο το φαγητό της αείμνηστης γιαγιάς του. Ο Τραμπ πηγαίνει στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χάμσαϊρ με προβάδισμα 20 πόντων έναντι της Νίκι Χέιλι, της τελευταίας αντιπάλου που βρίσκεται στην κούρσα.

Μετά τη συντριπτική νίκη στην Αϊόβα και το Νιου Χαμσάιρ, ο Τραμπ ετοιμάζεται να «κλειδώσει» την υποψηφιότητα του με το εισιτήριο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ. Ισχυροποιήθηκε σημαντικά από τότε που ο Ρον Ντε Σάντις αποχώρησε από την κούρσα και πλέον ετοιμάζεται για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε στήνονται κάλπες σε Νεβάδα και Παρθένες Νήσους. Η πιο κρίσιμη μάχη ωστόσο θα δοθεί τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» σε μια ημερομηνία σταθμό για τις προκριματικές εκλογές τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών.

Την ημέρα αυτή, οι ψηφοφόροι σε 13 αμερικανικές πολιτείες θα επιλέξουν τους εκλέκτορες που αντιπροσωπεύουν τους υποψήφιους για το χρίσμα.
Κατόπιν, οι εκλέκτορες θα ψηφίσουν με την σειρά τους τον υποψήφιο της προτίμησής τους στα κομματικά συνέδρια των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.
Τέλος, οι νικητές θα μονομαχήσουν για τον Λευκό Οίκο.

Η αποχώρηση του «ντε Σάντις από τον αγώνα πρόσθεσε καύσιμο πυραύλων στην κούρσα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο συνιδρυτής της J.L. Partners, Τζέιμς Τζόνσον, στην DailyMail.com. «Προσθέστε το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της Νίκι Χέιλι στερούνται ενθουσιασμού και ο Τραμπ φαίνεται έτοιμος για μια συντριπτική νίκη».

Ήδη πολλοί αναρωτιούνται ποιος θα ειναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο συνεργάτης του στην κούρσα για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου. Κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης του Fox News στο Ντε Μόιν της Αϊόβα, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ είπε ότι ξέρει ποιον θα διαλέξει. Η σύντομη λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνα Τιμ Σκοτ, τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζ. Ντ Βανς , την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Kρίστι Νόεμ και την κυβερνήτη του Αρκάνσας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ανέφερε το FOX Business.