ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση με drone στην Ιορδανία

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση με drone στην Ιορδανία

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ουάσινγκτον, με τον Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες, μέλη φιλοϊρανικών ομάδων σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

"Τη χθεσινή νύχτα, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία", κοντά στα σύνορα μες τη Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η επίθεση "πραγματοποιήθηκε από ομάδα ριζοσπαστών φιλοϊρανών μαχητών που αναπτύσσουν δράση στη Συρία και το Ιράκ".

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού κάνει λόγο και για 25 τραυματίες. Ωστόσο, ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται καθώς 34 μέλη του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού εκτιμάται ότι μπορεί να φέρουν τραύματα στο κεφάλι, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.