ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Ο μακρύς δρόμος προς την ανάρρωση - Θα δουλεύει από το «κρεβάτι» στο Ουίνδσορ

H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την ημέρα του γάμου τους
H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την ημέρα του γάμου τους
ΑΡ

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον πήρε εξιτήριο μετά από μακρά παραμονή στο νοσοκομείο, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο δρόμος για την ανάρρωσή της στο σπίτι μόλις ξεκίνησε.

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σχεδιάζει να «δουλέψει από το κρεβάτι» στο Ουίνδσορ, δεν θα κάνει δρομολόγια στο σχολείο των παιδιών και τα βασιλικά της καθήκοντα αποκλείονται μέχρι το Πάσχα, καθώς αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον έφυγε από την Κλινική του Λονδίνου μετά από 14 ημέρες και τώρα είναι πίσω στο σπίτι της στο Adelaide Cottage στο Windsor Great Park, δίπλα στον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της.

Ενώ οι γνώστες του Παλατιού έχουν δηλώσει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη δουλειά «το συντομότερο δυνατό», κάτι τέτοιο δεν θα είναι ακόμα εφικτό για την πριγκίπισσα, με την τρέχουσα εστίαση της ίδιας και του πρίγκιπα Γουίλιαμ να είναι «100% πρώτα η οικογένεια, μετά η δουλειά».

Η Κέιτ δεν θα πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις παρά μόνο μετά το Πάσχα και θα μπορούσε να αναλάβει κάθε απαραίτητη εργασία από το κρεβάτι της, με την επιστροφή της στα δημόσια καθήκοντα να εξαρτάται από τις εκάστοτε ιατρικές συμβουλές, σύμφωνα με τη MailOnline. Ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αναλάβει πρόσθετες ευθύνες και έχει καθαρίσει το ημερολόγιό του από τα επίσημα καθήκοντά του καθώς αναρρώνει, επιστρέφοντας στις δημόσιες υποχρεώσεις του μόνο αφού αναρρώσει πλήρως.

Καθώς προέκυψε η είδηση ότι η Κέιτ πήρε εξιτήριο, εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από το χειρουργείο. Σημειώνει πρόοδο. Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα θέλουν να πουν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ολόκληρη την ομάδα της Κλινικής του Λονδίνου, ειδικά στο αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν. Η οικογένειά τους συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχει λάβει από όλο τον κόσμο».

Η διάρκεια παραμονής της Κέιτ στην αποκλειστική κλινική του Λονδίνου υποδηλώνει ότι η διαδικασία ήταν «σοβαρή» και ανησύχησε τους Βρετανούς. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της κατάστασής της δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το Παλάτι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν πάσχει απο καρκίνο και ότι η Κέιτ επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.

Ενώ η ανάπαυση στο κρεβάτι συνιστάται για οποιονδήποτε αναρρώνει από επεμβατική χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί υπογραμμίζουν επίσης τη σημασία του να μένει κανείς όρθιος για να αποφευχθεί η μυϊκή απώλεια και να προσπαθήσει σταδιακά να επιστρέψει σε έναν ενεργό τρόπο ζωής, σύμφωνα με την κατάστασή του

Αλλά είναι πιθανό να αποφεύγει οποιεσδήποτε επίπονες δραστηριότητες προς το παρόν, με τον Ουίλιαμ μεταξύ άλλων να πηγαίνει και να παραλαμβάνει τα παιδιά από το σχολείο. Ο διάδοχος του θρόνου λέγεται ότι είναι «συνεπής» πατέρας και τον βλέπουν τακτικά στις πύλες του σχολείου στο σχολείο Lambrook στο Μπέρκσαϊρ, με τους μυημένους να λένε ότι «δεν θα ανησυχεί» για την ανατροφή του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις, καθώς η γυναίκα του αναρρώνει.

Οι γονείς της Κέιτ, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον και τα αδέρφια της Πίπα Μάθιους και Τζέιμς Μίντλετον αναμένεται επίσης να βοηθήσουν το ζεύγος τους επόμενους μήνες καθώς η πριγκίπισσα αναρρώνει. Στο πλευρό τους και η πιστή νταντά που τους βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια, Μαρία Τερέζα Τουριόν Μποράλο.

Η συμβουλή του βρετανικού ΕΣΥ σχετικά με την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά λέει ότι, μετά από μια μεγάλη επέμβαση με μεγάλη τομή, χρειάζονται δύο έως τρεις μήνες για να μπορέσει κανείς να μετακινηθεί άνετα. Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μείζονα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά καλούνται να αποφεύγουν να σηκώνουν οτιδήποτε βαρύτερο από το βάρος ενός γεμάτου βραστήρα, περίπου 2 κιλά-3 κιλά.

Μπορεί επίσης να χρειαστούν δύο χρόνια για να επανέλθει η αντοχή του κοιλιακού τοιχώματος στην προηγούμενη κατάσταση. Συνιστώνται καθιστικές και όρθιες ασκήσεις για την ενίσχυση της δύναμης, με στόχο να περπατάει ο ασθενής σταδιακά κάθε μέρα, αυξάνοντας την απόσταση και να φτάσει τα 30 λεπτά ημερησίως μέσα σε δύο έως τρεις μήνες.

Η Ντάουνινγκ Στριτ καλωσόρισε την έξοδο της Κέιτ από το νοσοκομείο, με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να λέει στους δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση του Γουέστμινστερ καθώς κυκλοφόρησε η είδηση: «Αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα τόσο για τη βασιλική οικογένεια όσο και για το κοινό ευρύτερα».

Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα χάσει η πριγκίπισσα τις επόμενες εβδομάδες είναι τα βραβεία Bafta τον Φεβρουάριο, η ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και η παρέλαση της ημέρας του Αγίου Δαβίδ στις αρχές Μαρτίου, καθώς και η παρέλαση του Αγίου Πατρικίου με τον στρατό αργότερα. τον ίδιο μήνα.

Οι εκδηλώσεις με τις 30 φιλανθρωπικές οργανώσεις και τους χορηγούς της Πριγκίπισσας της Ουαλίας ακυρώνονται, επαναπρογραμματίζονται ή αναβάλλονται όσο εκείνη αναρρώνει. Επίσημες περιοδείες στο εξωτερικό όπως ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιταλία τον Μάρτιο, ακυρώθηκαν επίσης για την ώρα.

Καθώς αναρρώνει, η Κέιτ αναμένεται να έχει «πολλή φροντίδα και υποστήριξη στο σπίτι», είπε στο PEOPLE πηγή κοντά στο βασιλικό σπίτι. Πρόσθεσε ότι η πριγκίπισσα είναι «μια νεαρή γυναίκα» και «σίγουρα θα ανακάμψει»