ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λονδίνο: 9 τραυματίες από επίθεση με καυστική ουσία - «Βοήθεια, τα μάτια μου!»

Eπίθεση με χημικά στο Λονδίνο
Eπίθεση με χημικά στο Λονδίνο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εννέα άνθρωποι, έπειτα από επίθεση με καυστική ουσία σε βάρος μίας μητέρας και των δύο της παιδιών στο νότιο Λονδίνο

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, εκτός από τη μητέρα και τα δύο της παιδιά, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμη έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, που επιχείρησαν να παρέμβουν κατά την επίθεση με «διαβρωτική ουσία»

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα κίνητρά του. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εκλήθη για συμβάν με χημικά στην Λεωφόρο Λέσαρ στο Κλάπαμ. Τα στελέχη της πυροσβεστικής χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν την καυστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό.

Τα βρετανικά Μέσα έφεραν στη δημοσιότητα πλάνα από την επίθεση. Δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει γύρω από ένα αυτοκίνητο πριν μπει στη θέση του οδηγού, με μια γυναίκα και ένα παιδί μπροστά από το όχημα να κρατούν τα χέρια τους στο πρόσωπό τους. Ο άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητο στη γυναίκα και τη χτυπά, προτού σταματήσει το όχημα και κατέβει. Ανοίγει την πίσω πόρτα και φαίνεται να απομακρύνει ένα παιδί, πριν το πετάξει βίαια στο έδαφος. Το βίντεο φαίνεται επίσης να δείχνει ανθρώπους από γειτονικές ιδιοκτησίες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να κυνηγήσουν τον άνδρα στο δρόμο.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Lessar λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης. Πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κέντρο τραυματισμών, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου (LAS). Άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο και ένας πήρε εξιτήριο.

Ένα ελικόπτερο συμμετέχεΙ στο ανθρωποκυνηγητό για να συλληφθεί ο δράστης της επίθεσης. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του, είπε στο Sky News: «Υπήρχε ένας άνδρας σε ένα λευκό αυτοκίνητο με δύο παιδιά. Φαινόταν σαν να προσπάθησε να προσπεράσει μια γυναίκα. Είχαν τσακωθεί.

Ένα κορίτσι στο πίσω μέρος είχε το χέρι της στο παράθυρο. Έπιασε το ένα από τα δύο παιδιά και τα άρπαξε βίαια και τα χτύπησε στο πάτωμα. Η κυρία τότε φώναξε: «Τα μάτια μου! Τα μάτια μου! Κάλεσε την αστυνομία, Τα μάτια μου. Τότε τον είδα να τρέχει. Ήταν όλα τόσο τραυματικά»

Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς προσπάθησε να πλύνει τη χημική ουσία από το πρόσωπο της γυναίκας. «Ήταν φρικτό», είπε στο Sky News. «Πρώτα ένας άντρας άρπαξε το παιδί του -ένα κορίτσι δύο ή τριών ετών από ένα λευκό αυτοκίνητο. Το πέταξε στο πάτωμα- δύο φορές. Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει ποτέ. Ο άνδρας πέταξε κάτι στη γυναίκα. Εκείνη ούρλιαζε: "Τα μάτια μου! Τότε έτρεξα στο σπίτι μου, άρπαξα ένα μπουκάλι νερό και της έριξα νερό στα μάτια. Τα χείλη της ήταν μαύρα. Το δέρμα της φαινόταν καμένο Έπειτα κυνήγησα τον άνδρα στα μισά του δρόμου. Φορούσα τις παντόφλες μου, οπότε δεν πήγα πολύ μακριά»