ΚΟΣΜΟΣ

Η κατάρα της Πομπήιας: Γυναίκα έκλεψε πέτρες και διαγνώστηκε με καρκίνο - Η απίστευτη ιστορία

Η κατάρα της Πομπήιας: Γυναίκα έκλεψε πέτρες και διαγνώστηκε με καρκίνο - Η απίστευτη ιστορία

Μια προκατάληψη για την κατάρα από τη θρυλική πόλη που αφανίστηκε από την έκρηξη του Βεζούβιο ήρθε ξανά στη δημοσιότητα

Η «κατάρα της Πομπήιας» για μια ακόμη φορά επανήλθε στον διεθνή Τύπο και αυτή τη φορά αιτία στάθηκε μια επιστολή τουρίστριας που έκλεψε πέτρες από το σημείο και διαγνώστηκε με... καρκίνο!

Η τουρίστρια βρισκόταν στην Ιταλία για διακοπές όταν επισκέφτηκε το σημείο που βρισκόταν η πάλαι ποτέ κραταιά πόλη, παίρνοντας από το σημείο τρεις πέτρες ως ενθύμιο.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο χειρόγραφο γράμμα της, ένα χρόνο αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού μέσα σε ένα χρόνο από την επίσκεψή της στην Πομπηία.

«Δεν ήξερα για την κατάρα. Δεν ήξερα ότι δεν έπρεπε να πάρω πέτρες» έγραψε η γυναίκα στην επιστολή της. «Μέσα σε ένα χρόνο, διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Είμαι μια νεαρή και υγιής γυναίκα και οι γιατροί είπαν ότι ήταν ‘απλά κακή τύχη’. Παρακαλώ δεχτείτε τη συγνώμη μου και αυτά τα κομμάτια» ανέφερε η τουρίστρια κλείνοντας με το «Λυπάμαι» στα ιταλικά.

Ο Γκαμπριέλ Ζουχτριγκελ, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, μοιράστηκε μια φωτογραφία της επιστολής και των επιστρεφόμενων αντικειμένων στο X και έγραψε: «Αγαπητέ ανώνυμε αποστολέα αυτής της επιστολής. Οι πέτρες έφτασαν στην Πομπηία. Τώρα, καλή τύχη για το μέλλον σας».

«Απαντήσαμε στην κυρία που μας έγραψε γιατί το γράμμα της είναι πολύ συγκινητικό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε: Η κλοπή αγαθών από αρχαιολογικούς χώρους είναι έγκλημα και πρέπει να αναφέρουμε τα πάντα στις αρχές», ανέφερε παράλληλα ο Ζουχτρίγκελ στο Rai.

Υπάρχει η κατάρα;

Εδώ και χρόνια μια «κατάρα» λέγεται ότι ακολουθεί τους τουρίστες που «κλέβουν» ως σουβενίρ από την Πομπηία, πέτρες, τέφρα ή ακόμα και μικρές αρχαιότητες.

Πολλοί από αυτούς τελικά επιστρέφουν τα αντικείμενα στους υπεύθυνους του αρχαιολογικού χώρου και ισχυρίζονται ότι από τότε που τα πήραν η ζωή τους πάει από το κακό στο χειρότερο.

Μία ενδεικτική μαρτυρία τουρίστριας που έπεσε θύμα της «κατάρας της Πομπηίας» δημοσιεύει η Daily Mail.

Η Deb από την Πενσυλβανία, το 2011 έκλεψε πετρώματα από τον αρχαιολογικό χώρο. Τελικά αναγκάστηκε να τα επιστρέψει το 2020 λόγω της κακοτυχίας που πιστεύει ότι της έφεραν: μέσα σε 8 χρόνια χώρισε από τον σύζυγό της και εμφάνισε καρκίνο του μαστού, στο στάδιο 3.

H γυναίκα υποπτεύτηκε ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα της «κατάρας» αφού είδε ένα ντοκιμαντέρ με μία καταραμένη κούκλα.

Μέσα στον φάκελο που περιείχε τα κλοπιμαία, η Ντεμπ είχε και ένα γράμμα προς τους υπεύθυνους, όπου έγραφε ότι «λυπόταν που πήρε τα πετρώματα και ότι δεν ήθελε να δείξει ασέβεια».

Από τότε και τα πέντε χρόνια η υγείας της άρχισε να βελτιώνεται ενώ έκανε διπλή μαστεκτομή παράλληλα με τη χημειοθεραπεία.

«Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, φαίνεται ότι είμαι σε καλή κατάσταση πλέον. Βαδίζω προς τα πέντε χρόνια χωρίς προβλήματα, δόξα τω Θεώ», είπε η Deb στην MailOnline.