ΚΟΣΜΟΣ

Ποια ευρωπαϊκή κυβέρνηση ετοιμάζεται για αποχώρηση από το Facebook

Ποια ευρωπαϊκή κυβέρνηση ετοιμάζεται για αποχώρηση από το Facebook
Φωτ.: Unsplash

Το υπουργικό συμβούλιο στην Ολλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο για πλήρη απαγόρευση του Facebook για την κυβέρνηση με επίσημο σημείωμα

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει πλήρως το κοινωνικό δίκτυο Facebook, καθώς φοβάται για την ασφάλεια των δεδομένων που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα, την στιγμή που μόλις πριν από λίγες μέρες η πλατφόρμα συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της De Telegraaf οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για αυτό το θέμα με την εταιρεία Meta «αποδείχθηκαν άσκοπες». Τώρα οι αρχές έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για απαγόρευση του Facebook, η οποία θα επεκταθεί σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο για πλήρη απαγόρευση του Facebook για την κυβέρνηση με επίσημο σημείωμα.

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί πλήρως από το Facebook επειδή η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις για την ασφάλεια των δεδομένων που συλλέγονται, αναφέρει η Telegraaf επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η υπεύθυνη απερχόμενη υφυπουργός Alexandra Van Huffelen (Ψηφιοποίησης) δεν το λέει επακριβώς, αλλά απαντά εμμέσως στην εφημερίδα. «Εάν η Meta δεν θέλει να τηρήσει τους κανόνες, θα αναγκαστούμε να αποχαιρετήσουμε τις σελίδες της πλατφόρμας τους στο Facebook».

Μετά από ένα χρόνο συνομιλίας με την Μέτα, η υφυπουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι συνομιλίες δεν αποδίδουν επαρκή αποτελέσματα, γράφει ο De Telegraaf.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη αποφασίσει οριστικά για αποχώρηση από το Facebook.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η οργανική απήχηση των κυβερνητικών σελίδων στο Facebook είναι σχετικά μικρή. Η σελίδα της Κυβέρνησης έχει 91.000 ακόλουθους και λαμβάνει αρκετές δεκάδες likes και σχόλια ανά αναρτημένο μήνυμα. Η σελίδα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε έχει 100.000 followers. Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες είναι ενεργές στο Facebook. Για παράδειγμα, η σελίδα του Υπουργείου Άμυνας έχει 30.000 ακόλουθους.