Διαμαρτυρία Μόσχας στην πρέσβειρα του Ισραήλ μετά τις επικριτικές δηλώσεις για τον Λαβρόφ

 Η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε στην πρέσβειρα του Ισραήλ για τις επικριτικές δηλώσεις που έκανε για τον Λαβρόφ και την πολιτική του Κρεμλίνου στη Μέση Ανατολή

Διαμαρτυρία Μόσχας στην πρέσβειρα του Ισραήλ μετά τις επικριτικές δηλώσεις για τον Λαβρόφ
1'

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημέρωσε την πρέσβειρα του Ισραήλ Σιμόνα Χαλπέριν για την «αρνητική του αντίδρασή» αναφορικά με τις επικριτικές της δηλώσεις για τον ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και τη ρωσική πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Η ισραηλινή πρέσβειρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών νωρίτερα σήμερα, μία ημέρα μετά την οργισμένη αντίδραση των ρωσικών αρχών στα «απαράδεκτα σχόλια», όπως τα χαρακτήρισαν, που έκανε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kommersant, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η Χαλπέριν δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε υποβαθμίσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος και ότι η Ρωσία είναι υπερβολικά φιλική με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Οι θερμές σχέσεις που υπήρχαν κατά το παρελθόν μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή