ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Καλόγριες μετέτρεψαν μοναστήρι του 16ου αιώνα σε Airbnb - «Ελάτε για ειρήνη, φως, ηρεμία»

To ησυχαστήριο στη Σεβίλλη
To ησυχαστήριο στη Σεβίλλη
Αirbnb

Στην τάση του Airbnb υπέκυψαν οι καλόγριες μίας ιστορικής μονής στη Σεβίλλη της Ισπανίας, μετατρέποντας χώρους του κτίσματος σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Οι επισκέπτες στη Μονή της Αγίας Μαρίας του Ιησού στη Σεβίλλη μπορούν πλέον να απολαύσουν βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις εντός των τειχών του ιστορικού κτηρίου του 16ου αιώνα.

Οι τουρίστες που έχουν κουραστεί από τα Airbnb με τους λεπτούς τοίχους και τους θορυβώδεις γείτονες μπορεί να θέλουν να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα από τα νέα διαμερίσματα που υπόσχονται «ειρήνη… φως και ηρεμία» στην καρδιά της νότιας ισπανικής πόλης.

Τα εν λόγω διαμερίσματα σημειωτέον βρίσκονται εντός των τειχών του μοναστηριού το οποίο φιλοξενεί μια κοινότητα μοναχών που ανήκουν στο κλειστό Τάγμα της Αγίας Κλάρας. Η εισβολή των αδελφών στην αγορά ενοικίων ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες αφού αποφάσισαν να εξετάσουν ευκαιρίες για να κερδίσουν χρήματα πέρα από τις σπιτικές λιχουδιές που πουλάνε στους επισκέπτες.

Τα δωμάτια μπορούν να ενοικιαστούν μεταξύ €90 και €180 για ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων στη μονή. Ενώ αρχικά είχαν προγραμματίσει μια μακροπρόθεσμη ενοικίαση του διαμερίσματος που καταλάμβανε ο θυρωρός τους και η οικογένειά του, μετά την αναχώρησή τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σύντομα ενοίκια θα ήταν πιθανώς πιο αποδοτικά.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε απευθείας με τη διαχείριση των διαμερισμάτων γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας», είπε η αδελφή Μαρία Χοσέ τηλεφωνικά στην εφημερίδα El País. «Φέρνουν ένα εισόδημα που μας βοηθά να ζήσουμε, αλλά δεν θέλαμε να γίνει εις βάρος της αποστολής μας, γι' αυτό αναθεσαμε τη διαχείριση σε κάποιον άλλο». Σημειώνεται πως η ιστορική μονή έχει προσελκύσει κυρίως τουρίστες από το εξωτερικό και όχι Ισπανούς.