ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Ο γρίφος που καλείται να λύσει και το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Χάρι και Ουίλιαμ

Βασιλιάς Κάρολος: Ο γρίφος που καλείται να λύσει και το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Χάρι και Ουίλιαμ
Getty Images/Φωτογραφία Αρχείου

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γιοι του έσπευσαν να του συμπαρασταθούν όμως η μεταξύ τους σχέση μοιάζει οριστικά κατεστραμμένη μιας και το ταξίδι αστραπή του Χάρι στο Λονδίνο δεν περιελάμβανε συνάντηση με τον Ουίλιαμ 

Σοκ προκάλεσε στη Βρετανία η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Τα τελευταία 24ωρα η είδηση της ασθένειας του μονάρχη της χώρας μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ενώ πολλά είναι τα σενάρια γύρω από το είδος του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε, με τον γιατρό που τον κουράρει να έχει μπει στο στόχαστρο κριτικής.

Στο Παλάτι το κλίμα έχει «βαρύνει» αλλά όχι μόνο λόγω της κατάστασης της υγείας του Καρόλου. Όπως αναφέρει το BBC, ακόμα και υπό τέτοιες συνθήκες, με τον πατέρα τους άρρωστο, να έχει ανάγκη την στήριξη των δύο γιων του, η αδελφική σχέση Ουίλιαμ-Χάρι μοιάζει οριστικά κατεστραμμένη.

«Το γυαλί ράγισε»

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος πλέον ζει στις ΗΠΑ με την Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ μπορεί να ταξίδεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του αμέσως μετά την γνωστοποίηση της διάγνωσης για τον καρκίνο, ωστόσο στις λιγοστές ώρες που πέρασε στην πατρίδα του δεν βρέθηκε ποτέ με τον αδελφό του Ουίλιαμ, ο οποίος επίσης περνάει δύσκολες στιγμές, αφού η σύζυγός του Κέιτ Μιντλετον αναρρώνει από σοβαρό χειρουργείο, το οποίο επίσης καλύπτει πέπλο μυστηρίου.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, θα περίμενε κανείς ότι τα αδέλφια θα είχαν «μαλακώσει» κάπως και θα βρίσκονταν έστω και για λίγο, αλλά όπως λέει και το βρετανικό δίκτυο ο μικρότερος γιος του Καρόλου μάλλον δεν έχει σκοπό να δει τον αδελφό του σύντομα. Πήγη που επικαλείται το BBC αναφέρει πως δεν έχει σκοπό να δεί ούτε την Κέιτ, για να ευχηθεί έστω περαστικά, ενώ δεν ξέρουμε φυσικα΄εάν έγινε ποτέ κάποια προσπάθεια να βρεθούν ή να γίνει κάποια εκεχειρία.

Οι Βρετανοί ήλπιζαν για πολύ καιρό ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται» αλλά μάλλον εδώ το ρητό που ταιριάζει περισσότερο είναι το «αν το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολλάει» και η όποια ελπίδα έχει σβήσει και δεν θα δούμε τους Ουίλιαμ, Κέιτ και Χάρι, Μέγκαν να γίνονται ευτυχισμένη οικογένεια στο πλευρό του βασιλιά μπαμπά τους.

«Γνώστες του παλατιού είπαν ότι υπάρχει νέα ελπίδα ότι η ρήξη μεταξύ του δούκα του Σάσεξ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας μπορεί να επουλωθεί μετά τη χθεσινή συνάντηση», αναφέρει η βρετανική Mirror.

Το ταξίδι αστραπή του Χάρι σόκαρε ακόμα και τις βρετανικές εφημερίδες που γράφουν πως η πτήση 269 της BA από το Χίθροου θα πάει τον Χάρι στην αγκαλιά της Μέγκαν,

«Ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μόλις 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Δούκας φτάνει στο Χίθροου μια μέρα αφού συνάντησε τον Βασιλιά για 45 λεπτά στο Λονδίνο μετά τη διάγνωση σοκ του καρκίνου – και χωρίς να συναντήσει τον Γουίλιαμ ή την Κέιτ».

Λίγες ώρες πριν όμως τα πρωτοσέλιδα έκαναν λόγο για επιστροφή του ασώτου και επανένωση της οικογένειας αλλά το παραμύθι δεν είχε τελικά happy end. Τα δύο αδέλφια δεν συναντήθηκαν ποτέ, ο Χάρι είδε τον πατέρα του για λίγη ώρα και επέστρεψε στην οικογένειά του. Ούτε η αρρώστια δεν στάθηκε αρκετή να αλλάξει τις σχέσεις που ήταν σε ρήξη εδώ και τόσο καιρό.

«Όταν ήρθε για την στέψη δεν μίλησε καν στον πατέρα του, ήρθε πάλι στο Λονδίνο για μια φιλανθρωπική εκδήλωση, δεν είδε τον πατέρα του που ήταν στην Σκωτία, ήταν καλεσμένος να τον δει, δεν τον είδε, άρα είναι η πρώτη φορά που μιλάνε απευθείας για 50 – 60 μήνες, άρα που είναι τώρα ο Χάρι; Υποψιάζομαι στο αεροδρόμιο».

Τα βρετανικά μέσα τώρα σχολιάζουν την σκληρή στάση του Ουίλιαμ. «Το μήνυμα από τον Ουίλιαμ είναι «δεν θέλω να σε δω μέχρι να παγώσει η κόλαση», για να δούμε καθαρά, οι εφημερίδες λένε για υπέροχη επανένωση, ο Χάρι έφαγε τον απόλυτο σνομπισμό, ή όχι; Αυτό που νομίζω είναι πως όταν πάει πίσω στην Καλιφόρνια νομίζω πως θέλουν να διασφαλίσουν πως ότι είπε στον πατέρα του σε αυτά τα 30 λεπτά και ότι έγινε δεν θα γίνει κοινή γνώση και θα διαρρεύσει στον Τύπο επειδή έτσι θα χτίσει σχέσεις ξανά, να αποκτήσει εμπιστοσύνη».

Βασιλικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Χάρι δεν είναι «καμένο χαρτί». «Σύμφωνα με έναν βασιλικό συγγραφέα, οι ασθένειες του Καρόλου και της Κέιτ αποκαλύπτουν μια αδυναμία με το σχέδιο του Βασιλιά να έχει μια πιο «μαζεμένη» μοναρχία. Πρότεινε μάλιστα ότι ο Κάρολος θα ήταν πολύ χαρούμενος να καλωσορίσει τον πρίγκιπα Χάρι πίσω. ‘’Ο Οίκος του Γουίνδσορ χρειάζεται τον Χάρι’’».

Τώρα που ο Χάρι βρίσκεται και πάλι στην Αμερική και ο Ουίλιαμ στο πλευρό της Κέιτ, ο Κάρολος με την Καμίλα στο πλευρό του αντιμετωπίζει τον καρκίνο και αναζητεί τη λύση που θα διασφαλίσει την οικογένεια και τη μοναρχία, ενώ οι ανθρώπινες αδυνομίες φαίνεται να υπερισχύουν του βασιλικού πρωτόκολλου.

Η πρώτη εμφάνιση του Ουίλιαμ μετά τη διάγνωση για τον Κάρολο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου παρέστη το βράδυ της Τετάρτης 7/2 στο Gala για την υποστήριξη της Φιλανθρωπικής οργάνωσης Air Ambulance του Λονδίνου και για πρώτη φορά αναφέρθηκε στον καρκίνο του πατέρα του.

«Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να πω ευχαριστώ για τα όμορφα μηνύματά στήριξης σας για την Κάθριν και τον πατέρα μου, ειδικά αυτές τις μέρες. Σημαίνει πολλά για όλους μας», ανέφερε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Στη συνέχεια δήλωσε χιουμοριστικά: «Τις τελευταίες ημέρες έχω επικεντρωθεί σε ιατρικά θέματα, οπότε σκέφτηκα να έρθω σε ένα Γκαλά για ασθενοφόρα για να φύγω από όλα αυτά».

Η Μέγκαν χαμογέλασε και θύμωσε τους Βρετανούς

Και δεν φτάνουν όλα τα υπόλοιπα, τώρα η Βρετανία γίνεται και πάλι έξαλλη λόγω ενός χαμόγελου. Κατηγορούν την Μέγκαν που χαμογελούσε την ώρα που οδηγούσε κοντά στο σπίτι της.

«Η Μέγκαν Μαρκλ εθεάθη για πρώτη φορά από τότε που ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε να συναντηθεί με τον καρκινοπαθή πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Η Δούκισσα του Σάσεξ χαμογέλασε καθώς κυκλοφορούσε κοντά στο σπίτι της στο Montecito, αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μέγκαν φαινόταν χαλαρή πίσω από το τιμόνι του Range Rover της».