ΚΟΣΜΟΣ

Bασιλιάς Κάρολος: Με περπάτημα, ζωγραφική και.. Λέοναρντ Κοέν περνάει τις δύσκολες μέρες του

Ο βασιλιάς Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα
Ο βασιλιάς Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα
ΑΡ

Πώς περνάει ο βασιλιάς Κάρολος τις δύσκολες ημέρες τις θεραπείας του, μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Ο μονάρχης έχει χαλαρώσει ρυθμούς και επιδίδεται στα αγαπημένα του χόμπι, αναφέρουν οι ταμπλόιντ

Καθώς ο βασιλιάς Κάρολος προσέφερε τις «ειλικρινείς ευχαριστίες» του στο έθνος για την υποστήριξή του, οι μυημένοι αποκαλύπτουν πώς θα περάσει ο μονάρχης την περίοδο της ανάρρωσής του από τον καρκίνο «περπατώντας και ζωγραφίζοντας» στο κτήμα Σάντριγχαμ όπου μπορεί να τον επισκεφτούν ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα εγγόνια του

Για ένα έθνος που εξακολουθεί να ταράζεται από την είδηση της ασθένειας του Βασιλιά, η δήλωσή του ήταν κάτι σαν ανακούφιση. Φυσικά, ήταν κυρίως ένα σημείωμα ευχαριστίας. Ο Κάρολος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη του έθνους. Οι προσευχές και η υποστήριξη και από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου ακολούθησαν την ανακοίνωση ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για μια μη άγνωστη μεχρι στιγμής μορφή καρκίνου

Το σημείωμα έγραφε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όπως θα γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν νοσήσει από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση.

«Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πώς η κοινοποίηση της δικής μου διάγνωσης βοήθησε να προωθηθεί η κατανόηση του κοινού και να φωτιστεί το έργο όλων εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στον κόσμο. Ο δια βίου θαυμασμός μου για την ακούραστη φροντίδα και την αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος ως αποτέλεσμα της προσωπικής μου εμπειρίας»

Ο 75χρονος βασιλάς θα συνεχίσει να αναπαύεται σήμερα (11/2) στο κτήμα Νόρφολκ όπου έχει τη βάση του από τότε που έφυγε από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση στον προστάτη. Κατά κάποιο τρόπο θα είναι «business as usual» γράφουν οι ταμπλόιντ. Έπρόκειτο να παραστεί στην πρωινή λειτουργία της Κυριακής στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου φωτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, μια ημέρα πριν ανακοινωθεί η διάγνωση του καρκίνου.

Οι φίλοι του «εργασιομανή» μονάρχη λένε ότι πιθανότατα θα επιδίδεται σε δύο από τα αγαπημένα του χόμπι – το περπάτημα και την υδατογραφία, ενώ θα κάνει ό,τι είναι προφανές ότι δεν θα του προκύπτει φυσικά –θα χαλαρώσει το πρόγραμμά του

Παρά την ακύρωση όλων των δημόσιων καθηκόντων του, οι μυημένοι αστειεύονται ότι θα επεξεργαστεί τα «κόκκινα κουτιά» με τα χαρτιά του «πριν φάει το βραστό αυγό του το πρωί». Ένας φίλος σημείωσε: «Η πλήξη θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για αυτόν».

Ένας άλλος πρόσθεσε ότι ο Βασιλιάς είναι πιθανό να περάσει λίγο από τον χρόνο του απολαμβάνοντας ένα από τα πιο ιδιότυπα πάθη του: ακούγοντας τους αγαπημένους του δίσκους του αείμνηστου Καναδού τραγουδιστή Λέοναρντ Κοέν, συγκεκριμένα το ποιητικό τραγούδι «Take This Waltz» το οποίο έχει περιγράψει ως «πολύ συγκινητικό»

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Βασιλιάς θα επιστρέψει στο Λονδίνο για μερικές ημέρες στις αρχές αυτής της εβδομάδας για ένα ιατρικό ραντεβού, ενώ αναφέρεται πως είναι αρκετά καλά για να πραγματοποιήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ενώ ο Βασιλιάς αναπαύεται στο Νόρφολκ, οι μυημένοι λένε ότι είναι πιθανό να αποβιβαστεί στο Wood Farm, το σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια στο κτήμα Σάντριγχαμ, όπου θα υπήρχαν λιγότεροι άνθρωποι τριγύρω να «κάνουν φασαρία». Ήταν ένα αγαπημένο σημείο της μητέρας του, της αείμνηστης βασίλισσας, και ήταν εκεί όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε μεγάλο μέρος της συνταξιοδότησής του.

Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ευχαριστημένος για την αύξηση του ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του. Η Macmillan Cancer Support είπε ότι η παραδοχή του μονάρχη οτι πάσχει από καρκίνο του προκάλεσε αύξηση 42% στις επισκέψεις στο τμήμα πληροφοριών και υποστήριξης του ιστότοπού της.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Τζέμα Πίτερς, μίλησε για το πώς η ειλικρίνεια του Καρόλου θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους, λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι κοινοποιώντας τη διάγνωσή του τόσο δημόσια και σε τόσο πρώιμο στάδιο, ο Βασιλιάς θα ενθαρρύνει άλλους να παρουσιαστούν και να μιλήσουν στον γιατρό τους εάν ανησυχούν για τυχόν σημεία ή συμπτώματα».

Η ασθένεια του Βασιλιά τέλος τον έφερε πιο κοντά με τη Σάρα Φέργκιουσον, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η Δούκισσα της Υόρκης αντάλλαξε επιστολές με τον Κάρολο για να του εκφράσει τις καλύτερες ευχές και την αλληλεγγύη της. Σε έναν φιλανθρωπικό έρανο για τον καρκίνο στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, η Δούκισσα αναφέρθηκε επίσης με συγκινητικό τρόπο στον βασιλιά, προτρέποντάς τον να «συνεχίσει να αγωνίζεται».