ΚΟΣΜΟΣ

Μαθήτρια με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ ζητάει βοήθεια

Μαθήτρια με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ ζητάει βοήθεια

«Αισθάνομαι ότι σπαταλάμε τόσο πολύ ταλέντο στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε χαρακτηριστικά η μαθήτρια

Μια 17χρονη μαθήτρια με υψηλότερο IQ από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ ζητά περισσότερη υποστήριξη για τους χαρισματικούς μαθητές, καθώς παραδέχεται ότι οι καθηγητές δυσκολεύονται να την παρακολουθήσουν.

Το νεαρό κορίτσι έχει δείκτη νοημοσύνης 161 και παίρνει 28 στα A-Levels (Advanced level qualifications). Η Mahnoor Cheema από το Slough, δήλωσε ότι όταν έφτασε στη Βρετανία σε ηλικία εννέα ετών από το Πακιστάν, το σχολείο της αρνήθηκε να προχωρήσει στο επόμενο σχολικό έτος. Παρά το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε εύκολα και γρήγορα στις εργασίες της τάξης της, οι δάσκαλοι στο Colnbrook Church of England Primary School στο Berkshire, της έδωσαν επιπλέον μαθηματικά αντί να της επιτρέψουν να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής της, όπως είπε η ίδια.

Όπως δήλωσε στους Times το σχολείο την έβαλε επίσης σε μια ομάδα που είχε συσταθεί για να ενθαρρύνει τα παιδιά να κάνουν φίλους, όπου έφτιαχναν τηγανίτες.
Η μαθήτρια έχει δείκτη νοημοσύνης τόσο υψηλό όσο ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και παίρνει 28 A-Levels αφού πέρασε 33 GCSEs.

Όταν μετακόμισε στο Langley Grammar School, ισχυρίστηκε ότι το διδακτικό προσωπικό προσπαθούσε πραγματικά να την αποθαρρύνει από το να δώσει εξετάσεις για το GCSE (General Certificate of Secondary Education). Αυτό είναι το Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακαδημαϊκό προσόν σε μια σειρά συγκεκριμένων μαθημάτων, που λαμβάνεται στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όταν οι γονείς της αντέδρασαν για να βοηθήσουν την κόρη τους χαρακτηρίστηκαν ως «πιεστικοί». Απογοητευμένη από την έλλειψη κατανόησης των σχολείων, η κ Cheema ζητά περισσότερη υποστήριξη για τους έξυπνους μαθητές στα κρατικά σχολεία όλης της χώρας.

«Αισθάνομαι ότι σπαταλάμε τόσο πολύ ταλέντο στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Daily Mail