ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δήμευση περιουσίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Πούτιν: Δήμευση περιουσίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο νόμος τροποποιεί τις σχετικές διατάξεις του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα (RCC) και διευρύνει τον κατάλογο των εγκλημάτων που τιμωρούνται με δήμευση περιουσίας

Στη δήμευση της περιουσίας όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και διαπράττουν εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας, υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο νόμος τροποποιεί τις σχετικές διατάξεις του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα (RCC) και διευρύνει τον κατάλογο των εγκλημάτων που τιμωρούνται με δήμευση περιουσίας. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι αν κάποιος καταδικαστεί σύμφωνα με τα προαναφερθέντα άρθρα, δεν θα υπόκεινται σε δήμευση όλα τα χρήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και η περιουσία του, αλλά μόνο όσα αποκτήθηκαν με εγκληματικά μέσα ή χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες που στοχεύουν στην εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο νόμος λέει ότι οι δραστηριότητες που στοχεύουν στην εθνική ασφάλεια της Ρωσίας αφορούν στη διάπραξη τουλάχιστον ενός εγκλήματος που περιγράφεται στα άρθρα του ποινικού κώδικα που καλύπτει μισθοφορικές δραστηριότητες, γενοκτονία, εγκατάλειψη από τη στρατιωτική θητεία, ανυποταξία, δωροδοκία και δωροδοκία και εκβιασμό.

Επιπλέον, ο νόμος διευρύνει τον κατάλογο των άρθρων που προβλέπουν την αφαίρεση στρατιωτικών και τιμητικών τίτλων από καταδικασθέντες για δυσφήμιση του στρατού.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ δέκα ημέρες μετά την επίσημη δημοσίευσή του.