ΚΟΣΜΟΣ

Hμέρα Αγίου Βαλεντίνου: Ζευγάρι παντρεμένο επί 63 χρόνια αποκαλύπτει το μυστικό του

Το ευτυχισμένο ζευγάρι μετράει 63 χρόνια γάμου
Το ευτυχισμένο ζευγάρι μετράει 63 χρόνια γάμου

Hμέρα Αγίου Βαλεντίνου: Ένα ζευγάρι παντρεμένο επί 63 χρόνια αποκάλυψε το μυστικό του για μία μακροχρόνια σχέση

Όταν ένα ανδρόγυνο είναι παντρεμένο για περισσότερα από 60 χρόνια, πολλοί τους κάνουν συχνα την ερώτηση: «Ποιο είναι το μυστικό σας;» Πολλοί μπορεί να θεωρούν οτι η προφανής απάντηση είναι η στοργή, η καλή επικοινωνία και οι συμβιβασμοί που κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Ένας σύζυγος και μια σύζυγος ωστόσο που είναι παντρεμένοι εδώ και 63 χρόνια λένε ότι η πραγματική απάντηση είναι πολύ πιο...νόστιμη. Η Josephine και ο Aubrey Langley - που είναι 90 και 91ετών - γνωρίστηκαν το 1958 όταν έκαναν foxtrot στο Mostyn Dance Hall στη βόρεια Ουαλία. Και σύμφωνα με την κυρία Langley, υπάρχει ένα πράγμα που είναι το κλειδί για μια μακροχρόνια σχέση: «Ένας σύζυγος που ξέρει πώς να κάνει μπάρμπεκιου και να φτιάχνει ένα εξαιρετικά καλό τζιν και τόνικ».

Ο κ. Langley πρόσθεσε ότι η «καλή αίσθηση του χιούμορ» έχει σημασία – σε τελική ανάλυση, καθώς το γέλιο μπορεί να τονώσει τη σχέση, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Το ζευγάρι είχε το πρώτο του ραντεβού στην πίσω σειρά ενός κινηματογράφου στο Pontypool και θα γιορτάσει την 64η επέτειο του γάμου του αργότερα μέσα στο Φεβρουάριο.

Οι κάτοικοι του οίκου ευγηρίας με συνολικά 199 χρόνια γάμου (!) μοιράστηκαν τα μυστικά τους για μια ευτυχισμένη σχέση κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στο σπίτι Llys Cyncoed της Care UK στο Κάρντιφ. Σήμερα το βράδυ, ανήμερα της Γιορτής των Ερωτευμένων (14/2) τα ζευγάρια θα απολαύσουν μια ρομαντική, ιδιωτική βραδιά. Το Sky News τονίζει οτι θα απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων που φτιάχτηκε ειδικά από τον σεφ., άφθονη σαμπάνια και γιατί όχι ένα εξαιρετικά καλό τζιν και τόνικ.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες στον οίκο ευγηρίας στην Ουαλία απάντησαν οτι η καλή αίσθηση του χιούμορ, ένα καλό μπάρμπεκιου, αλλά και η απόκτηση μίας υπέροχης οικογένειας είναι σημαντικοί παράγοντες για έναν ευτυχισμένο γάμο.