ΚΟΣΜΟΣ

Μόντι: Θα κάνω την Ινδία την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην τρίτη θητεία μου

Ναρέντρα Μόντι
Associated Press

Ο πρωθυπουργός Μόντι τόνισε ότι η Ινδία είναι η πρώτη χώρα που έφτασε στον Άρη με την πρώτη προσπάθεια

Αποπνέοντας εμπιστοσύνη για την επιστροφή στην εξουσία στις επικείμενες εκλογές για το Lok Sabha, ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ανέφερε ότι έδωσε μια «εγγύηση» για να γίνει η Ινδία η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην τρίτη θητεία του.

Τονίζοντας τα πολλαπλά επιτεύγματα που έχει επιτύχει η χώρα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας δήλωσε ότι κάθε Ινδός έχει στόχο να κάνει την Ινδία αναπτυγμένο έθνος έως το 2047.

Απευθυνόμενος στην εκδήλωση «Ahlan Modi», ο Ναρέντρα Μόντι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω τόση πίστη στις δυνατότητες κάθε Ινδού. Σήμερα, ο στόχος κάθε Ινδού είναι να κάνει την Ινδία μια ανεπτυγμένη χώρα μέχρι το 2047», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Μόντι τόνισε ότι η Ινδία είναι η πρώτη χώρα που έφτασε στον Άρη με την πρώτη προσπάθεια και προσγειώθηκε στον νότιο πόλο της Σελήνης. Είπε επίσης ότι η Ινδία είναι το νούμερο ένα στο ποσοστό υιοθέτησης Fintech και έχει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα start-up στον κόσμο.

«Ποια είναι αυτή η χώρα της οποίας η οικονομία εξελίσσεται γρήγορα; Ποια χώρα έχει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα start-up στον κόσμο; Η Ινδία μας. Ποια χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ποσοστό υιοθέτησης fintech; Ποια χώρα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός γάλακτος; Ποια χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου; Ποια χώρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο; Ποια χώρα έχει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα start-up στον κόσμο. Η Ινδία μας», δήλωσε ο Μόντι.

Και πρόσθεσε: «Ποια χώρα έφτασε στον Άρη στην πρώτη της προσπάθεια; Η Ινδία μας. Ποια χώρα έφτασε στον σεληνιακό νότιο πόλο; Η Ινδία μας. Ποια χώρα σημείωσε το ρεκόρ εκτόξευσης 100 δορυφόρων ταυτόχρονα; Η Ινδία μας. Ποια χώρα ανέπτυξε μόνη της τεχνολογία 5G και το κυκλοφόρησε πιο γρήγορα; Η Ινδία μας».

Ο πρωθυπουργός Μόντι βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 13 έως τις 14 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ντόχα. Θα εγκαινιάσει τον BAPS Mandir, τον πρώτο ινδουιστικό ναό στο Άμπου Ντάμπι.