ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι Βραζιλιάνοι αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι Βραζιλιάνοι αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε
Getty Images/Φωτογραφία αρχείου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έπρεπε να ταξιδέψει για να συναντήσει τον πρόεδρο της Βραζιλίας, ωστόσο ο τοπικός αερομεταφορέας αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το αεροσκάφος του 

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε το παρών στη συνάντηση των G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ωστόσο το ταξίδι τού ήταν περιπετειώδες, καθώς από εκεί έπρεπε να μεταβεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Βραζίλιας, Μπραζίλια, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Λούλα ντα Σίλβα, αλλά η πτήση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Aero Telegraph.

Ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση ήταν, ότι το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε ο Λαβρόφ έμεινε από καύσιμα και ο τοπικός αερομεταφορέας αρνήθηκε να το ανεφοδιάσει εξαιτίας κινδύνου να περιέλθει σε δευτερεύουσες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, οι Βραζιλιάνοι τελικά πρότειναν στον Λαβρόφ να πετάξει για την συνάντησή του με τον ντα Σίλβα ως συνοδοιπόρος στο αεροπλάνο του Βραζιλιάνου υπουργού Εξωτερικών Μάουρο Βιειρά. Υποτίθεται ότι αυτό θα επέτρεπε στον Λαβρόφ να φτάσει στη συνάντηση εγκαίρως και το ρωσικό αεροσκάφος θα τον παραλάμβανε από τη Βραζιλία αφού ανεφοδιαζόταν αλλού.