ΚΟΣΜΟΣ

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η Καμίλα και ο Ουίλιαμ θα δώσουν το «παρών»

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η Καμίλα και ο Ουίλιαμ θα δώσουν το «παρών»

Στο κάστρο του Ουίνσδορ το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με το BBC να καλύπτει την τελετή

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει οργανώσει το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και επέλεξε το μέρος και την ημερομηνία για την τελετή. Έτσι στο κάστρο του Ουίνσδορ στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο στον τέως βασιλιά.

Ο βασιλιάς Κάρολος δυστυχώς δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο όμως το «παρών» θα δώσουν η Καμίλα και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ.

Στο κάστρο του Ουίνσδορ θα βρίσκονται και η βασίλισσα Σοφία και μάλλον ο γιος της Φελίπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος γαλαζοαίματων αναμένεται να ταξιδέψει στη Βρετανία για το μνημόσυνο, με το BBC να καλύπτει όσα θα γίνουν την εκείνη την ημέρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας μίλησε στο MEGA και αποκάλυψε όσα πρόκειται να συμβούν στις 27 Φεβρουαρίου.

«Η πρώτη τελετή θα γίνει στο Ουίνδσορ από την εδώ βασιλική οικογένεια και από άλλους Χριστιανούς. Έχουν καλέσει και εμένα και με μια μικρή συνοδεία θα παρευρεθούμε και εμείς. Στο παρεκκλήσι που έχουν εντός του παλατιού του Αγίου Γεωργίου. Το επίσημο για εμάς ορθόδοξο μνημόσυνο θα γίνει την επόμενη μέρα με θεία λειτουργία εις τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο».

«Είμαι, δε θέλω να πω τυχερός, αλλά έχω μια ευλογία, ότι ήμουν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του Καρόλου και τώρα στο μνημόσυνο», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.