Ουκρανία: «Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία» πριν από 10 χρόνια, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Τι δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη της επίθεσης στη χερσόνησο της Κριμαίας

Ουκρανία: «Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία» πριν από 10 χρόνια, λέει ο Ζελένσκι
1'

Με αναφορές στην Κριμαία, ήταν το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας για τα δύο χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία… Αυτός ο ρωσικός ρεβανσισμός, αυτός ο πόλεμος» που ξεκίνησε η Ρωσία, εκείνη η μέρα καθόρισε το μέλλον της διεθνούς ασφάλειας και των διεθνών σχέσεων».

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε εκ νέου απόψε ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην ουκρανική κυριαρχία. «Ακριβώς εκεί, στην Κριμαία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, «πρέπει (η Ρωσία) να υποστεί μια αποφασιστική ήττα».

Το Κίεβο έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως στόχος του είναι η απελευθέρωση όλων των ουκρανικών εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας. Τον Σεπτέμβριο του 2022, επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, η Μόσχα ανακήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα) στην επικράτειά της.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Οδυσσέας»: Οι πρώτες εικόνες από το νοτιότερο σημείο της Σελήνης

Ινδία: Βίντεο με τον πρωθυπουργό Μόντι να προσεύχεται στον βυθό της θάλασσας

Αυστραλία: Λύθηκε μετά από 120 χρόνια το μυστήριο της εξαφάνισης πλοίου με 32 ναύτες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή