ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία» πριν από 10 χρόνια, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: «Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία» πριν από 10 χρόνια, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Τι δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη της επίθεσης στη χερσόνησο της Κριμαίας

Με αναφορές στην Κριμαία, ήταν το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας για τα δύο χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία… Αυτός ο ρωσικός ρεβανσισμός, αυτός ο πόλεμος» που ξεκίνησε η Ρωσία, εκείνη η μέρα καθόρισε το μέλλον της διεθνούς ασφάλειας και των διεθνών σχέσεων».

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε εκ νέου απόψε ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην ουκρανική κυριαρχία. «Ακριβώς εκεί, στην Κριμαία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, «πρέπει (η Ρωσία) να υποστεί μια αποφασιστική ήττα».

Το Κίεβο έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως στόχος του είναι η απελευθέρωση όλων των ουκρανικών εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας. Τον Σεπτέμβριο του 2022, επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, η Μόσχα ανακήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα) στην επικράτειά της.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Οδυσσέας»: Οι πρώτες εικόνες από το νοτιότερο σημείο της Σελήνης

Ινδία: Βίντεο με τον πρωθυπουργό Μόντι να προσεύχεται στον βυθό της θάλασσας

Αυστραλία: Λύθηκε μετά από 120 χρόνια το μυστήριο της εξαφάνισης πλοίου με 32 ναύτες