ΚΟΣΜΟΣ

Σαντίκ Χαν: Δέχεται απειλές θανάτου απο Ισλαμιστές - Χρειάζεται 24ωρη αστυνομική προστασία

Ο Σαντίκ Χαν
Ο Σαντίκ Χαν
ΑΡ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Xαν «αντιμετωπίζει απειλές θανάτου από ισλαμιστές και χρειάζεται 24ωρη αστυνομική προστασία» - αφού ο Λι Άντερσον τον κατηγόρησε ότι «ελέγχεται» από εξτρεμιστές

Ο Σαντίκ Χαν αντιμετωπίζει απειλές θανάτου από Ισλαμιστές και χρειάζεται 24ωρη αστυνομική προστασία, όπως αναφέρθηκε λίγες μέρες αφότου ο βουλευτής Λι Άντερσον τον κατηγόρησε ότι «ελέγχεται» από εξτρεμιστές. Ο δήμαρχος του Λονδίνου λαμβάνει αστυνομική προστασία - που συνήθως προορίζεται για μέλη της βασιλικής οικογένειας και για λίγους ανώτερους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου - από το 2017.

Πηγή κοντά στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μουσουλμάνου ηγέτη αποκάλυψε τώρα ότι εκτός από απειλές από την ακροδεξιά, δέχεται απειλές και από ισλαμιστές εξτρεμιστές. Ο πολιτικός του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε τους ισλαμιστές τρομοκράτες αφότου η βρετανική πρωτεύουσα αντιμετώπισε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών το 2017 και μία τρίτη στο Μάντσεστερ, έχει επί του παρόντος μια ομάδα 15 αξιωματικών που τον προστατεύουν.

Οι μουσουλμάνοι που κατέχουν δημόσια αξιώματα στις δυτικές δημοκρατίες μπορούν να θεωρηθούν στόχοι για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές. Πηγή κοντά στον δήμαρχο είπε στον Guardian: «Ο Σαντίκ αντιμετωπίζει απειλές από ένα ευρύ φάσμα πηγών. Το κύριο μέλημά του ήταν πάντα η ασφάλεια της οικογένειάς του, καθώς και το γεγονός ότι οι νέοι με την καταγωγή του θα το ξανασκεφτούν ηια να εισέλθουν στη δημόσια ζωή».

Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι ο Χαν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του το Σαββατοκύριακο, λίγο αφότου ο Άντερσον είπε ότι ο δήμαρχος ελέγχεται από ισλαμιστές και «έδωσε το κεφάλαιό μας στους συντρόφους του». Ο 52χρονος κάτοικος του Ίπσουιτς, Κρίστοφερ Μάσεϊ, διατύπωσε απειλές με στόχο τον δήμαρχο σε δύο κλήσεις οπως διαπίστωσε η αστυνομία του Σάφολκ.

Ο ίδιος είχε παραδεχθεί την ενοχή του σε δύο κατηγορίες για αποστολή επικοινωνίας που απειλούσε με θάνατο ή σοβαρή βλάβη βάσει του νέου νόμου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Θα μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης. Μιλώντας στο GB News την Παρασκευή, ο Άντερσον είπε: «Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι ισλαμιστές ελέγχουν τη χώρας μας, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι ελέγχουν τον Χαν και ελέγχουν το Λονδίνο αλλά και τον Κιρ Στάρμερ»

«Και πάλι, αυτό οφείλεται στον Χαν, στην πραγματικότητα έδωσε την πρωτεύουσά μας στους συντρόφους του. Προσέξτε, γιατί αν αφήσετε το Εργατικό Κόμμα να μπει από την πίσω πόρτα, περιμένετε περισσότερα από αυτό και περιμένετε οι πόλεις μας να καταληφθούν από αυτούς τους τρελούς». Νωρίτερα χρησιμοποίησε μια ξεχωριστή τηλεοπτική εμφάνιση για να ισχυριστεί ότι ο Χαν «σχεδόν απολαμβάνει» να βλέπει χαοτικές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο.

Ο δήμαρχος επέκρινε τον βουλευτή του Άσφιλντ επειδή έριξε «καύσιμο στη φωτιά του αντιμουσουλμανικού μίσους», χαρακτηρίζοντας τα σχόλιά του ως «ισλαμοφοβικά» και «ρατσιστικά». Το Σάββατο, ο Άντερσον απομακρύνθηκε από το Κόμμα και αργότερα του είπαν ότι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε.