ΚΟΣΜΟΣ

Η Kομισιόν απαντά στις απειλές Πούτιν: «Εξαπατά το ίδιο του το έθνος»

Η Kομισιόν απαντά στις απειλές Πούτιν: «Εξαπατά το ίδιο του το έθνος»

Ηχηρή απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Πρόεδρο της Ρωσίας.

O Βλαντιμίρ Πούτιν «συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος και προσπαθεί να συνεχίσει να εξαπατά το διεθνές κοινό, αν υπάρχει ακόμη κάποιος ο οποίος τον ακούει», τόνισε ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς για την ομιλία του Προέδρου της Ρωσίας και τις απειλές για χρήση πυρηνικών στη σημερινή (29/02) ετήσια ομιλία του.

Ακόμη, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «η ομιλία Πούτιν είναι μέρος της προσπάθειάς του για επανεκλογή» καθώς και πως «πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα των προσπαθειών του, να αποποιηθεί την ευθύνη για τον πόλεμο που εξαπέλυσε στην Ουκρανία».

«Ήταν ακόμη μία ευκαιρία γι’ αυτόν να διοχετεύσει τα πολύ γνωστά ψέματα», επεσήμανε ο Πίτερ Στάνο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτός άρχισε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες, εσωτερικά στη Ρωσία, περιφερειακά στην Ουκρανία, αλλά και την παγκόσμια σκηνή».

Ο Πίτερ Στάνο ερωτήθη, επίσης, σχετικά με την έκκληση εκπροσώπων της Υπερδνειστερίας προς την Ρωσία για προστασία από την πίεση της Μολδαβίας. Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις.

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα σε αυτή την περιοχή είναι προς το συμφέρον πρώτα από όλα των πολιτών και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείστερου και σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο», υπογράμμισε.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές της Μολδαβίας και ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν τα πάντα για να χειρισθούν την παρούσα κατάσταση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να υποστηρίζει την ειρηνική και συνολική επίλυση της σύγκρουσης γύρω από την Υπερδνειστερία, την οποία προσεγγίζουμε στη βάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», ολοκλήρωσε ο Πίτερ Στάνο.

Σχετικές ειδήσεις