ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς υποστήριξε πως 7 όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές

Γάζα: Η Χαμάς υποστήριξε πως 7 όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές

Οι πληροφορίες που έδωσε η Χαμάς είναι ανεπιβεβαίωτες

Η Χαμάς υποστήριξε στο κανάλι της στο Telegram σήμερα ότι επτά όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς κατονόμασε τρεις από τους ομήρους που φέρεται να είχαν σκοτωθεί ως τους Chaim Gershon Peri, 79 ετών, Yoram Itak Metzger, 80 ετών, και Amiram Israel Cooper, 85 ετών. Η παλαιστινιακή οργάνωση δήλωσε ότι μια επόμενη ανακοίνωση θα περιείχε τα ονόματα των υπόλοιπων τεσσάρων.

Και οι τρεις άνδρες απήχθησαν από το Κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες που έδωσε η Χαμάς είναι ανεπιβεβαίωτες και η σημειώνεται πως η οργάνωση έχει και στο παρελθόν μοιραστεί παρόμοιες πληροφορίες.

Η τελευταία δήλωση της Χαμάς για τους επτά ομήρους

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι η επαφή μας έχει διακοπεί με τους μουτζαχεντίν μας που φυλάνε έναν αριθμό εχθρικών κρατουμένων», ανακοίνωσε η Χαμάς στο Telegram της συμπληρώνοντας «ότι πιστεύουμε ότι ένας αριθμός από τους κρατούμενους έχει σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των σιωνιστικών βομβαρδισμών».

«Μετά από εξέταση και έλεγχο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, επιβεβαιώσαμε τον μαρτυρικό θάνατο ενός αριθμού μουτζαχεντίν μας και τη θανάτωση επτά κρατουμένων του εχθρού στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα των σιωνιστικών βομβαρδισμών».