ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ξεκίνησε η ρίψη αμερικανικής βοήθειας από αέρος

Γάζα: Ξεκίνησε η ρίψη αμερικανικής βοήθειας από αέρος

Τρία αεροπλάνα έριξαν 66 δέματα που περιείχαν περίπου 38.000 γεύματα στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να προμηθεύουν τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας με βοήθεια από αέρος, αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία CNN και NBC επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 έριξαν το Σάββατο τρόφιμα σε παλέτες πάνω από τη Γάζα, όπως δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, δύο ημέρες αφότου περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι που είχαν ξεχυθεί για να αποσπάσουν αγαθά από μια αυτοκινητοπομπή βοήθειας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας χαοτικής σύγκρουσης με ισραηλινά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, τρία αεροπλάνα των Κεντρικών Αεροπορικών Δυνάμεων έριξαν 66 δέματα που περιείχαν περίπου 38.000 γεύματα στη Γάζα , σύμφωνα με δύο από τους αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας πριν από τη δημόσια ανακοίνωση.

Η ρίψη από αέρος αναμένεται να είναι η πρώτη από τις πολλές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή. Η βοήθεια θα συντονιστεί με την Ιορδανία, η οποία έχει επίσης πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος για να παραδώσει τρόφιμα στη Γάζα.