ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έκλεψαν τη Ferrari από οδηγό της Formula 1 - Τη βρήκαν μετά από 28 χρόνια

Βρετανία: Έκλεψαν τη Ferrari από οδηγό της Formula 1 - Τη βρήκαν μετά από 28 χρόνια
AP

Η κόκκινΗ F512M Testarossa, αξίας άνω των 400.000 ευρώ, κλάπηκε στην Ίμολα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο τον Απρίλιο του 1995

Χρειάστηκαν 28 χρόνια για να λυθεί το μυστήριο της κλοπής μιας ειδικής έκδοσης ferrari, που ανήκε στον οδηγό αγώνων Gerhard Berger.

Το κόκκινο F512M Testarossa, αξίας άνω των 400.000 ευρώ, κλάπηκε στην Ίμολα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο τον Απρίλιο του 1995.

Πηγή φωτό: Αρχείου AP

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία προτού εντοπιστεί στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Ferrari ειδοποίησε την αστυνομία ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και επρόκειτο να πουληθεί σε αγοραστή από τις ΗΠΑ.

Ο Αυστριακός οδηγός αγώνων βρισκόταν στην Ίμολα για το Grand Prix του Σαν Μαρίνο όταν έγινε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τον περασμένο Ιανουάριο, η Ferrari, ενημέρωσε την αστυνομία, ότι κατά τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου για λογαριασμό Αμερικανού αγοραστή, ο οποίος το προμηθεύτηκε μέσω Βρετανού μεσάζοντα το 2023, είναι κλεμμένο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αρμόδια μονάδα και πραγματοποίησε ελέγχους σε όλο τον κόσμο.

Το αυτοκίνητο έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2023 και όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν το όχημα του Μπέργκερ, κατασχέθηκε.

Το F512M είναι μια πιο ισχυρή έκδοση του Testarossa, για όσους πίστευαν ότι το προηγούμενο μοντέλο ήταν λίγο αργό. Έχει τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα, φτάνοντας τα 100 μίλια/ώρα από όρθια εκκίνηση σε περίπου 11 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τη Ferrari. Μόνο περίπου 500 κατασκευάστηκαν.