ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες οδηγούς λεωφορείων - Στα 3.500 ευρώ ο μισθός

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες οδηγούς λεωφορείων - Στα 3.500 ευρώ ο μισθός

Γιατί όμως υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για οδηγούς στη Γερμανία;

Τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας σε γερμανικές εταιρείες μαζικών μέσων μεταφορών δίνει σε Έλληνες επαγγελματίες οδηγούς η εταιρεία Your Mellon, με έδρα τη μικρή πόλη Hessisch Lichtenau, όπως μεταδίδει η γερμανική Deutsche Welle.

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζεται ως το Tinder της εργασίας. «Ο υποψήφιος εργαζόμενος υποβάλει το βιογραφικό του δωρεάν στην πλατφόρμα μας κι εμείς αναζητούμε μια πιθανή εργασία για αυτόν. Προσφέρουμε, σε συνεργασία με τους πελάτες μας εργοδότες, ένα πακέτο: δωρεάν στέγαση για τρεις έως έξι μήνες, μαθήματα γερμανικών μέχρι ένα ικανοποιητικό επίπεδο έως έναν χρόνο, ασφάλιση υγείας», αναφέρει o Δημήτρης Καλαϊτζίδης, διευθυντής της Your Mellon, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Επίσης, σημειώνει πως «οι δημογραφικές εξελίξεις στη Γερμανία, αλλά και οι επιλογές της generation Z στην εργασία προκαλούν μεγάλη έλλειψη στον τομέα των οδηγών. Αυτό θα συνεχιστεί» και προσέθεσε: «Πολλές οικογένειες ήρθαν και το 90% έχει μείνει. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους σε απελπισία και είμαι πολύ χαρούμενος που τους δώσαμε έναν νέο δρόμο στη ζωή τους».

Ο Τόμας Ντότμαν, διευθύνων σύμβουλος της Rhein-Bus Verkehrsbetrieb GmbH Ντύσσελντορφ, του ομίλου Transdev, τονίζει πως «η γενιά των baby boomers βγαίνει στη σύνταξη και το επαγγελματικό προφίλ του οδηγού δεν έχει τόση κοινωνική αναγνώριση στη Γερμανία. «Ακόμη, οι απολαβές μειώθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τελευταία παρατηρείται μια μισθολογική αύξηση, που κάνει το επάγγελμα του οδηγού ελκυστικότερο», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μέσος μισθός οδηγού λεωφορείου ανέρχεται στα 3.500 ευρώ μεικτά, αναλόγως και των ωρών εργασίας, και αναμένεται να αυξηθεί. Το δίπλωμα μπορεί να αποκτηθεί σε 4-6 εβδομάδες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυξημένο και πολλοί είναι έτοιμοι να αφήσουν την πατρίδα τους για αρκετό καιρό, από νέους ανθρώπους άγαμους στην ηλικία των 20 ετών, έως οικογενειάρχες με παιδιά, στην ηλικία των 50.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle