ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων

Ερυθρά Θάλασσα: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων
MARINE TRAFFIC - Marjan Stropnik

Αιματηρή επίθεση στον κόλπο του Άντεν από τους Χούθι, με νεκρούς σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων.

Τουλάχιστον δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο πλοίο True Confidence, στον Κόλπο του Άντεν, όπως ανέφερε το πλήρωμα και επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο ναυτικοί είναι τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούθι άρχισαν να «εξαπολύουν» επιθέσεις εναντίον πλοίων στην περιοχή αυτήν, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Ακόμη, έξι ναυτικοί τραυματίσθηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άνθρωποι, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από εκείνους κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

Λίγο νωρίτερα, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη, αναφέροντας ότι έπληξαν το True Confidence με πυραύλους, με αποτέλεσμα να «ξεσπάσει» φωτιά. «Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία στην τηλεόραση.

Σχετικές ειδήσεις