ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλυπτική έκθεση για τις θεάσεις UFO - Απαντήσεις από το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Αποκαλυπτική έκθεση για τις θεάσεις UFO - Απαντήσεις από το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι οι αξιωματούχοι δεν βρήκαν στοιχεία για εξωγήινους επισκέπτες

Η έξαρση στις θεάσεις UFO τη δεκαετία του 1960 πιθανότατα προκλήθηκε από δοκιμές προηγμένων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων και διαστημικής τεχνολογίας, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Όπως δημοσιεύει το BBC τα ευρήματα, που εξετάστηκαν σε έκθεση στο Κογκρέσο την Παρασκευή, ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις» ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αλληλεπιδράσεις με εξωγήινους.

Οι περισσότερες θεάσεις UFO ή «μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων» (UAP) ήταν συνηθισμένα αντικείμενα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ο πολλαπλασιασμός των τηλεοπτικών προγραμμάτων, βιβλίων, ταινιών και ο τεράστιος όγκος περιεχομένου στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τα UAP πιθανότατα έχει επηρεάσει τη δημόσια συζήτηση για αυτό το θέμα και ενίσχυσε αυτές τις πεποιθήσεις σε ορισμένα τμήματα του πληθυσμού». αναφέρει η έκθεση.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι οι αξιωματούχοι είχαν προσεγγίσει την έκθεση με ανοιχτό μυαλό, αλλά απλώς δεν βρήκαν στοιχεία για εξωγήινους επισκέπτες.

«Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα ταξινόμησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης», είπε ο στρατηγός Πατ Ράιντερ στους δημοσιογράφους.