ΚΟΣΜΟΣ

DragonFire: Το υπερόπλο λέιζερ της Αγγλίας - Χτυπάει νόμισμα από ένα χιλιόμετρο μακριά (βίντεο)

DragonFire: Το υπερόπλο λέιζερ της Αγγλίας - Χτυπάει νόμισμα από ένα χιλιόμετρο μακριά (βίντεο)

DragonFire: Αλλάζει τις ισορροπίες στο πεδίο το υπερόπλο των Βρετανών

DragonFire. Αυτό είναι το όνομα του υπερόπλου λέιζερ που έχει η Αγγλία στην κατοχή της και αλλάζει τις ισορροπίες στο πεδίο.

Είναι το πρώτο όπλο ριπών υψηλής ενέργειας laser, εναντίον εναέριων στόχων κάτι που σημαίνει πως μπορεί να δημιουργήσει μια ακτίνα laser υψηλής ενέργειας, που φτάνει σε πολύ μακρινούς στόχους, ακαριαία με την ταχύτητα του φωτός. Η ακτίνα του laser είναι τόσο δυνατή που μπορεί να κόψει στην μέση τον στόχο της, δημιουργώντας προβλήματα στα αεροσκάφη, ώστε να καταρριφθούν.

Στην σελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται: «Η ακρίβεια που απαιτείται είναι ισοδύναμη με το να χτυπήσετε ένα νόμισμα 1 λίρας από ένα χιλιόμετρο [πάνω από μισό μίλι] μακριά».

Φυσικά μπορεί να ακολουθεί κινούμενους στόχους, είτε είναι εναέριοι, είτε είναι θαλάσσιοι, με μεγάλη ακρίβεια. Μάλιστα είναι ικανό να πετύχει και να καταρρίψει βλήματα και όλμους, κάτι που φάνηκε στις δοκιμές.

Η κυβέρνηση σημειώνει: «Το κόστος λειτουργίας του λέιζερ είναι συνήθως μικρότερο από 10 £ (12,79 $) ανά βολή».

Το Forces.net αναφέρει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Δείτε το video: