ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστι Μπρίνκλεϊ: Το μοντέλο διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος - «Κλείστε ραντεβού για τσεκ απ»

Κρίστι Μπρίνκλεϊ: Το μοντέλο διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος - «Κλείστε ραντεβού για τσεκ απ»

Η Κρίστι Μπρίνκλεϊ, γνωστό μοντέλο και ηθοποιός που μεσουράνησε τη δεκαετία του '70 διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος

Η Κρίστι Μπρίνκλεϊ, το διάσημο τοπ μόντελ της δεκαετίας του ’70 διαγνώστηκε με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, την πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος, ενώ συνόδευε μία από τις κόρες της στο καθιερώμενο της τσεκ-απ, αποκάλυψε

Ενώ ο γιατρός έλεγχε την κόρη της, η Μπρίνκλεϊ αποφάσισε να του ζητήσει να της ρίξει μια γρήγορη ματιά. «Δεν ήταν το ραντεβού μου, οπότε δεν θα έλεγα τίποτα, αλλά την τελευταία στιγμή τον ρώτησα αν μπορούσε να κοιτάξει μια μικρή κουκκίδα που μπορούσα να αισθανθώ καθώς εφάρμοζα το μεικ απ μου», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Έριξε μια ματιά και κατάλαβε ότι χρειαζόταν αμέσως βιοψία!
Την έκανε εκεί! Κάντε λοιπόν τη δική σας καλή τύχη κλείνοντας αυτό το ραντεβού για έλεγχο σήμερα. Και βάλτε τα δυνατά σας, φίλες μου».»

Ο γιατρός διαπίστωσε ότι είχε βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, με το οποίο διαγιγνώσκονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Σχεδόν όλα τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα μπορούν να αφαιρεθούν επιτυχώς χωρίς επιπλοκές εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation.

Η Μπρίνκλεϊ είπε ότι η ασθένεια εντοπίστηκε νωρίς. «Και είχα σπουδαίους γιατρούς που αφαίρεσαν τον καρκίνο και με έραψαν στην εντέλεια σαν Dior υψηλής ραπτικής», έγραψε. «Τα καλά νέα για εσάς είναι ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με το να προσέχετε την έκθεσή σαν στον ήλιο. Σοβαρεύτηκα λίγο αργά, οπότε τώρα θα βάζω τον δείκτη προστασίας SPF 30, θα ξαναβάζω όσο χρειάζεται, θα φοράω μακριά μανίκια και καπέλο με φαρδύ γείσο».

Στην ανάρτησή της στο Instagram θέλησε να μοιραστεί λεπτομέρειες αλλά και φωτογραφίες από το σημείο όπου της έγινε η αφαίρεση του καρκίνου. Μάλιστα προέτρεψε τους followers της να ελέγχουν τακτικά το σώμα τους και να σπεύδουν στον γιατρό τους αν παρατηρήσουν κάτι ύποπτο.