ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη ιστορία στη Φλόριντα: Άνοιξε η γη και τον κατάπιε - Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ

Απίστευτη ιστορία στη Φλόριντα: Άνοιξε η γη και τον κατάπιε - Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ

Ο 37χρονος κοιμόταν στο κρεβάτι του στο σπίτι του στο Σέφνερ της Φλόριντα, όταν το έδαφος άνοιξε γύρω του και τον κατάπιε!

Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που ο Τζέφρι Μπους εξαφανίστηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι και έκτοτε δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του.

Ο 37χρονος κοιμόταν στο κρεβάτι του στο σπίτι του στο Σέφνερ της Φλόριντα, όταν το έδαφος άνοιξε γύρω του και τον κατάπιε!

Πώς έγινε το συμβάν

Τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2013 ο αδελφός του Τζέφρι, Τζέρεμι άκουσε έναν δυνατό κρότο και έτρεξε μέσα στο δωμάτιο του για να βρει μία τεράστια τρύπα στη θέση του κρεβατιού του αδελφού του.

Ο Τζέρεμι πήδηξε μέσα στην τρύπα σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει τον αδελφό του, αλλά γρήγορα ανασύρθηκε με ασφάλεια, καθώς το έδαφος συνέχιζε να υποχωρεί γύρω του.

«Το έδαφος εξακολουθούσε να υποχωρεί, αλλά δε με ένοιαζε, ήθελα να σώσω τον αδελφό μου», δήλωνε τότε στον Guardian. «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, θα ορκιζόμουν ότι τον άκουγα να λέει το όνομά μου για να τον βοηθήσω».

Μέσα σε λίγα λεπτά οι τοπικές αρχές έσπευσαν στο σημείο και μηχανικοί έστειλαν ένα μικρόφωνο μέσα στην τρύπα για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν ίχνη του Τζέφρι. Ωστόσο μία δεύτερη κατάρρευση κατάπιε τον εξοπλισμό και το οίκημα κρίθηκε επικίνδυνο για διάσωση ή ανάκτηση.

Το σπίτι στη συνέχεια περιφράχθηκε και τελικά κατεδαφίστηκε, ενώ η τρύπα, βάθους έξι μέτρων καλύφθηκε με χαλίκια. Δύο χρόνια αργότερα όμως η τρύπα άνοιξε ξανά, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι ήταν πολύ σπάνιο να σημειωθεί ένα τέτοιο φαινόμενο δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο.

Να αναφέρουμε εντωμεταξύ πως η Φλόριντα φιλοξενεί αρκετά μεγάλο αριθμό σπηλαίων που αποτελούνται από ασβεστόλιθο, που είναι τόσο κοινά, που οι ασφαλιστές πρέπει να παρέχουν κάλυψη για τον κίνδυνο κατάρρευσης του εδάφους.

Πράγματι, λίγες εβδομάδες πριν την τραγωδία, κάποιος είχε επισκεφθεί το σπίτι για να το ελέγξει. Σύμφωνα με τον Τζέρεμι, ο επιθεωρητής δεν είδε κάτι κακό στο σπίτι, αλλά «μερικούς μήνες αργότερα ο αδελφός μου πεθαίνει».

Τι συνέβη στο σώμα του Τζέφρι; Ο Φίλιπ βαν Μπέινεν, περιβαλλοντικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα κατέληξε στο συμπερασμα ότι πιθανότατα έπεσε σε κενό ύψους 18 μέτρων, και βυθίστηκε πολύ πιο βαθιά από τον λάκκο που σχηματίστηκε.

Όπως είπε, οποιαδήποτε απόπειρα ανάσυρσης του θα ήταν άσκοπη αν όχι αδύνατη, καθώς το έδαφος γύρω από την τρύπα θα μπορούσε επίσης να καταρρεύσει.