ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Πώς, πού και πότε γυρίστηκε το βίντεο μέσω του οποίου ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο

Κέιτ Μίντλετον: Πώς, πού και πότε γυρίστηκε το βίντεο μέσω του οποίου ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο
Στιγμιότυπο από το βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο

Τι ανέφερε ο βρετανικός Τύπος για το βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες κόσμου, ενώ την ίδια ώρα δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που εξέφρασαν απορίες σχετικά με το πώς, το πού και το πότε γυρίστηκε το εν λόγω βίντεο. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στο παλάτι του στο Windsor την Τετάρτη από το BBC Studios, το τμήμα παραγωγής του BBC. Ωστόσο, το BBC News, το οποίο είναι ξεχωριστό από τα στούντιο του BBC, ενημερώθηκε για την ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα από το Παλάτι του Κένσινγκτον ταυτόχρονα με άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, Σάρα Κάμπελ, λέει ότι το BBC δεν είχε καμία συντακτική ανάμειξη στο μήνυμα και δεν έκανε καμία τροποποίηση στη δήλωση. Τα στούντιο του BBC εξέδωσαν μια δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι παρείχαν υπηρεσίες παραγωγής για την ηχογράφηση και ανέφεραν: «Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση».

Υπενθυμίζεται πως στο επίμαχο βίντεο η Κέιτ Μίντλετον, ντυμένη απλά και καθισμένη σ’ ένα παγκάκι στον κήπο, είπε: «Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο δίμηνο για όλη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε εξαιρετικά, για την οποία είμαι ευγνώμων». Συμπλήρωσε λέγοντας: «Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική».

Αμέσως μετά, είπε: «Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία, και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας».

Η Κέιτ Μίντλετον μίλησε και για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ κανόνας λόγο για «μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού», προσθέτοντας: «Αυτό, φυσικά, ήταν ένα τεράστιο σοκ. Έτσι, ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά, για το καλό της οικογένειάς μας».