ΚΟΣΜΟΣ

Βαλτιμόρη: Το πλοίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πριν τη σύγκρουση

Βαλτιμόρη: Το πλοίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πριν τη σύγκρουση
Getty Images

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση των υπηρεσιών διάσωσης για τον εντοπισμό και την ανάσυρση επιζώντων από τον ποταμό Πατάπσκο στη Βαλτιμόρη 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Βαλτιμόρη μετά την κατάρρευση της γέφυρας Key όταν προσέκρουσε σε αυτήν φορτηγό πλοίο.

Σε σχετικό διάταγμα που αναρτήθηκε από τον δήμαρχο Μπράντον Σκοτ στην πλατφόρμα Χ αναφέρεται ότι το σχέδιο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης της πολης τίθεται σε εφαρμογή, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ για 30 ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, ενώ βίντεο που δείχνει καρέ καρέ τη μοιραία σύγκρουση του φορτηγού πλοίου Dali στην γέφυρα έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ανθρώπων από τον ποταμό Πατάπσκο, καθώς αναζητούνται τουλάχιστον 7 άτομα, ενώ ο κυβερνήτης του Μέριλαντ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για ατύχημα».

Δύο άτομα έχουν ανασυρθεί ζωντανά μέχρι στιγμής, με το ένα να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ επάνω στη γέφυρα βρίσκονταν τουλάχιστον 8 άτομα, την ώρα της κατάρρευσης. Σύμφωνα με το CNN, το πλοίο ενημέρωσε τις Αρχές ότι δεν είχαν ηλεκτροδότηση και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, πριν τη μοιραία σύγκρουση.