ΚΟΣΜΟΣ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η πρώτη φωτογραφία του μετά τον βηματοδότη

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η πρώτη φωτογραφία του μετά τον βηματοδότη
instagram

Ο χολιγουντιανός σταρ Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, την πρώτη φωτογραφία, μετά την τοποθέτηση βηματοδότη.

Ο διάσημος ηθοποιός, τρεις ημέρες νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι την περασμένη Δευτέρα, τοποθέτησε βηματοδότη, αφού προηγουμένως είχε κάνει τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Στη φωτογραφία, εμφανίζεται με ανοιχτό το πουκάμισό του, αποκαλύπτοντας ένα χρονόμετρο - δυναμίτη «ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ», κολλημένο στο στήθος του.

Στη λεζάντα του, εξέφρασε θερμά την ευγνωμοσύνη του στους θαυμαστές του για τα «ευγενικά μηνύματα» που έπεσαν βροχή αμέσως μετά.

Ο Άρνολντ αντικατέστησε την αορτική του βαλβίδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο το 2020, για να πάει με τη νέα του πνευμονική βαλβίδα που είχε εισαγάγει τον Απρίλιο του 2018 στο Λος Άντζελες.

Το 1997, υποβλήθηκε σε εκλεκτική εγχείρηση καρδιάς για να αντικαταστήσει μια ελαττωματική, συγγενή αορτική καρδιακή βαλβίδα.

Όταν η αορτική βαλβίδα δεν λειτουργεί σωστά, «μπορεί να παρεμποδίσει τη ροή του αίματος και να αναγκάσει την καρδιά να εργαστεί σκληρότερα για να στείλει αίμα στο υπόλοιπο σώμα».

Σύμφωνα με το webmd, «Η επιδιόρθωση της αορτικής βαλβίδας και η αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας είναι διαδικασίες που θεραπεύουν ασθένειες που επηρεάζουν την αορτική βαλβίδα, μια από τις τέσσερις βαλβίδες που ελέγχουν τη ροή του αίματος μέσω της καρδιάς».

Σχετικές ειδήσεις