ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Στις 9 οι συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση

Μόσχα: Στις 9 οι συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, παραδέχθηκε εν μέρει την ενοχή του για το τρομοκρατικό χτύπημα της 22ας Μαρτίου

Στη σύλληψη και ένατου κατηγορούμενου προχώρησε το δικαστήριο της Μόσχας , που έχει αναλάβει την υπόθεση του τρομοκρατικού χτυπήματος πριν από μία εβδομάδα σε συναυλιακό χώρο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Η κράτησή του αποφασίστηκε έως τις 22 Μαΐου, και αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμμετοχής σε χρηματοδότηση τρομοκρατών.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε εν μέρει την ενοχή του, δήλωσε η δικηγόρος του.

Πρόκειται για τον 24χρονο Lutfulloi, με καταγωγή από το Τατζικιστάν, ο οποίος ζούσε σε ξενώνα. Ο 24χρονος συνελήφθη αρχικά για χουλιγκανισμό, το βράδυ της 23ης Μαρτίου κοντά στο κτίριο του Κρόκου, καθώς δεν επέδειξε έγγραφα όταν του ζητήθηκε από αστυνομικούς και τους έβρισε.

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής, στην αίθουσα συναυλιών του Κρόκου, έχασαν τη ζωή τους 144 άνθρωποι.

Όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η τρομοκρατική επίθεση έγινε από ριζοσπάστες ισλαμιστές και οι δυνάμεις ασφαλείας δημιουργούν βάση συνεργών. Ο διευθυντής της FSB, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, σημείωσε ότι τα πρωτογενή δεδομένα από τους συλληφθέντες επιβεβαιώνουν τα ουκρανικά ίχνη. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Μέσα σε μια εβδομάδα, το Δικαστήριο του Μπασμάνι συνέλαβε οκτώ άτομα σε σχέση με την υπόθεση, τέσσερα από τα οποία ήταν οι φερόμενοι ως άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.