ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο επέστρεψε στη βάση του λόγω χαλασμένης τουαλέτας - Τα απόβλητα βγήκαν στην καμπίνα

Αεροπλάνο επέστρεψε στη βάση του λόγω χαλασμένης τουαλέτας - Τα απόβλητα βγήκαν στην καμπίνα
Φωτ.: Unsplash

Το πλήρωμα καμπίνας διαπίστωσε ότι μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους ήταν ελαττωματική

Ένας πιλότος σε Boeing 777 της United Airlines αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αφού «οι βρωμιές από τη χαλασμένη τουαλέτα βγήκαν στην καμπίνα επιβατών».

Λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου από τη Φρανκφούρτη, οι επιβάτες του αεροσκάφους ανέφεραν μια δυσωδία, που έβγαινε από τις τουαλέτες.

Μετά από έλεγχο, το πλήρωμα καμπίνας διαπίστωσε ότι μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους ήταν ελαττωματική, αναφέρει η Bild. Οι επιβάτες ανέφεραν επίσης ότι το περιεχόμενο της δεξαμενής αποβλήτων υπερχείλισε και έφτασε στην καμπίνα, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Η επικοινωνία δεν έφερε λύση

Οι υπεύθυνοι από το αεροσκάφος προφανώς ήρθαν σε επαφή με τους μηχανικούς εδάφους, ελπίζοντας εκείνοι ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ το αεροσκάφος συνέχισε να κάνει κύκλους πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.

Αφού οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να βρουν λύση προκειμένου να συνεχιστεί η πτήση, οι πιλότοι του Boeing 777 αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, γλιτώνοντας τους επιβάτες από μια τραυματική εμπειρία.

Τι δήλωσε η εταιρεία

Εκπρόσωπος της United Airlines δήλωσε στην εφημερίδα The Sun: «Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, η πτήση 59 της United επέστρεψε στη Φρανκφούρτη μετά από ένα πρόβλημα συντήρησης σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους».

Στους επιβάτες παρασχέθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φρανκφούρτη -και τους έγινε κράτηση σε άλλη πτήση για το Σαν Φρανσίσκο την επόμενη ημέρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.